Născut în România: Invitat, psihoterapeutul jungian Monalisa Teodorescu
28 March 2020
#ACASĂ. Născut în România. Pandemia:viață, povești, eroi! Ediții speciale la Radio România Cultural
2 April 2020

Născut în România: invitată, pianista Adela Liculescu

Tânăra pianistă ADELA LICULESCU a fost invitata specială a concertului inaugural din suita de evenimente speciale pregătite de Orchestrele și Corurile Radio România pentru a aniversa “Anul Internațional Beethoven”,  în cadrul căruia a interpretat „Concertul nr. 5  pentru pian şi orchestră –  Imperialul’’. În noiembrie 2015, Adela a câştigat premiul întâi la Concursul Bösendorfer de la Viena unde în etapa finală a interpretat „Concertul nr. 2’’ de Beethoven împreună cu Orchestra de Cameră din Viena și dirijorul Stefan Vladar, la Musik Theater Schönbrunn. Este unul dintre tinerii artiști selectați pentru a face parte din proiectul Moștenitorii României Muzicale, derulat de Radio România Muzical.

Este absolventă a Universității de Muzică și Artele Spectacolului din Viena și are un palmares impresionant de premii: în 2018 a câștigat premiul I la Prix du Piano Berna (Elveția), în 2017 a fost distinsă cu premiul I și premiul publicului la cele două mari Concursuri Internaționale Brahms din Europa – la Pörtschach (Austria) și Detmold (Germania).

Radio România Cultural a anunțat deja că îi va oferi PREMIUL CELEBRÂNDU-L PE BEETHOVEN. Spectacolul galei, care ar fi trebuit să aibă loc la Teatrul Odeon, a fost anulat. Premiile vor fi anunțate în cadrul unei ediții speciale a emisiunii GPS Cultural, pe 30 martie 2020, de la ora 17.00

La Născut în România, pe 29 martie, de la ora 16.30, o descoperim pe Adela Liculescu într-un interviu amplu realizat de Anamaria Spătaru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *