Născut în România – Invitată Cristina Ilinca,créatrice de beauté
11 July 2019
Născut în România: invitat Călin Alexa, fizician
22 July 2019

Născut în România: Invitat Mihail Zemba,medic militar oftalmolog

Mihail Zemba este medic primar oftalmolog, doctor în științe medicale,  membru în Consiliul de conducere al Societății Române de Oftalmologie,  redactor-șef al Romanian Journal of Ophthalmology, șef de lucrări  în cadrul Spitalului Universitar de Urgență Militar Central “Carol Davila”, secția Clinica de Oftalmologie.

S-a  născut la Tulcea în 1968, are ascendențe basarabene, familia sa venind în 1944 în refugiu în România; în momentul 1989 era student la Medicină,  se pregătea deci pentru o carieră  în domeniu, lucru care s-a și întîmplat. Are o carieră  impresionantă atit ca practician, cît si ca universitar si autor de lucrări dedicate transplantului de cornee, tratamentelor și bolilor oftalmologice. Revoluția,  libertatea, spune Mihail Zemba, nu puteau să schimbe modul în care se face medicina.

Medicina este unul dintre domeniile care se fac în același fel indiferent de regim. Și  totuși libertatea contează  pentru orice profesionist,  pentru orice destin.Despre cum se construiește o carieră în  libertate vorbim astāzi la Născut în România cu medicul militar oftalmolog Mihail Zemba. 


Realizator Georgeta Drāghici 

Foto: din arhiva personală a invitatului

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *