Născut în România: Invitat, Preotul Lucian Dîncă, din Ordinul Părinţii Augustinieni Asumpţionişti
29 June 2020
Născut în România: Invitat: psihoterapeutul jungian Monalisa Teodorescu
1 July 2020

Născut în România: Invitat, facilitatorul şamanic şi coach-ul holistic Andreea Ionescu

Realizator Valentin Protopopescu

Marţi, 30.06.2020, ora 16

Şamanismul, între tradiţie şi psihoterapie

Andreea Ionescu, un experimentat terapeut holistic, coach şi consilier de dezvoltare personală, a descoperit resursele milenare ale şamanismului şi le-a aplicat asupra existenţei omului de azi. Rezultatele sînt remarcabile.

Cum a ajuns la această performanţă? Plecînd de la pasiunea pentru domeniul şamanismului, ea a trăit foarte multe ceremonii spirituale în Amazon, Nepal şi Tibet, învăţînd de la sursă ce înseamnă o călătorie în abisul sufletului, dar şi în lumea strămoşilor.

Împreună cu Andreea, vom încerca să aflăm răspunsuri la întrebări precum: Ce este șamanismul pentru omul modern? Care este rolul unui șaman în comunitate? Practicile șamanice au un rol terapeutic? Care este legătura dintre șamanism și psihoterapie? Care sunt instrumentele de lucru ale șamanului? Departe de a fi un orizont tenevros şi mistic, şamanismul ţine de potenţialul fiecăruia dintre noi, putînd să coincidă, în formele sale europene, şi cu o meditaţie executată în singurătate, tihnă şi linişte.

Dar adevărata cură şamanică, ritualul, ceremonia şi formalizarea miturilor au nevoie de supervizarea unui şaman avizat. Despre toate acestea vom discuta cu Andreea Ionescu, un personaj complex şi de o vioiciune intelectuală rară.

Foto a invitatului, foto coperte (prin bunăvoinţa invitatului şi a Editurii Herald).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *