Născut în România: Conf univ dr Liliana Pădure – sâmbătă, 11 mai
9 May 2019
Și-a dorit să fie profesoară! Marina Roman la Născut în România – duminică,19 mai
16 May 2019

Născut în România: Generația “decrețeilor” – invitat, Bogdan Sebastian Cuc, psihanalist – duminică, 12 mai

Născut în România, mai 2019, realizator Daniela Vasile – Generația “decrețeilor” – tema discuției cu invitatul emisiunii, Bogdan Sebastian Cuc, psihanalist

Bogdan Sebastian Cuc este membru titular al Societății Române de Psihanaliză, membru în Comitetul Științific și în Comitetul de Etică al SRP. A obținut titlul de doctor în psihanaliză al Universității Paris 13 în anul 2016. Este de asemenea vicepreședinte al Fundației Internaționale pentru Copil și Familie „dr. Alexandra Zugrăvescu”.

Născut la 9 ianuarie 1970, Bogdan Sebastian Cuc face parte din așa numita generație a „decrețeilor”, generația pentru care „ciunga cu surprize” era unul dintre cele mai râvnite cadouri, iar vecinele mai în vârstă erau bunicile tuturor copiilor din blocul unde locuia. Psihanalistul de acum povestește despre experiențele copilăriei de atunci. În psihanaliză, copilăria este prezentă prin formele ei de reamintire, uneori ca neputință de desprindere de traume sau conflicte, iar amintirile vii ghidează spre înțelegerea adultului.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *