NĂSCUT ÎN ROMÂNIA – Invitat: actorul și profesorul Adrian Titieni
14 August 2020
Născut în România: Invitat, Iulian Angheluță, fondatorul Asociaţiei Free Miorița
18 August 2020

Născut în România: Invitată Claudia Costea, fondatoarea Asociației Pirita Children,la Radio România Cultural

Claudia Costea este de formație profesor și a lucrat mulți ani în sistemul de asistență socială. Mărturisește cu jenă că a descoperit întâmplător, ducând o donație, cum trăiește comunitatea informală de la Pirita,
la marginea orașului Baia Mare, un loc în care viețuiesc în locuințe improvizate, pe o colină minieră din pirită, zeci de familii cu copii.


Oamenii locuiesc la propriu în niște colibe din cartoane sau alte materiale, fără fundații, fără niciun fel de utilități. În anul 2016, Claudia Costea a hotărât ca trebuie să facă ceva și infruntând birocrația și prejudecățile, a reușit să  ajute copiii de la Pirita să meargă la școală.


De curând a înființat Asociația Pirita Children, care a ajută în relația cu autoritațile, dar în spatele ei stă o poveste grea și totuși plină de speranță, despre excluziune, despre copii care se culcă flămânzi, care au venit la școală desculți sau uzi, care au probleme de alimentație, dar care își doresc să fie ascultați, mângâiați și să aiba posibilitatea să învețe.


Peste toate acestea a venit pandemia și școala la distanță. Deja părea imposibil, dar Claudia Costea nu i-a abandonat pe cei pe care îi consideră de acum familia ei.


Întreaga poveste la Născut în Romania pe 17 august 2020, de la ora 16.00. Realizator Anamaria Spătaru

foto-credit-Asociatia-Pirita-Children

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *