Născut în România: ”Nălucile” sculptorului Cătălin Bădărău
6 February 2020
Născut în România: Invitată, GIANINA CĂRBUNARIU
16 February 2020

Născut în România- Invitat: Iulian Angheluță- fondator al Asociației Free Miorița

FOTO: Oana Dobrinoiu

”Când statul nu poate…putem noi”, spun cei de la Free Miorița.

”Lumină pentru România” este o campanie prin care ei descoperă și aduc lumina în casele celor care nu au curent electric, fie că este vorba de copii care învață în școli la lumina soarelui sau a lămpilor cu motorină sau de oameni care trebuie să meargă mulți kilometri pentru a își încărca telefonul mobil.

Au dotat cu calculatoare și lumină 6 școli, 2 bisericuțe și 186 de familii în 68 localități din 25 județe. ”Un calculator și un bec pentru copii. Pentru noi, cei care le avem, nu e mare lucru. Dar pentru ei este un început.”

La ”Născut în România” vine unul dintre dacioții care fac asta: Iulian Angheluță. După 9 ani de publicitate si-a dat demisia pentru a pleca în aventura vieţii sale – The Mongol Rally 2012 cu o mașină marca Dacia, numită Miorița. A ajuns cu bine la destinație. Boicotează cu succes produsele chinezeşti, cumpărând mai ales mărci româneşti. Nu are televizor şi si-a făcut cont de Facebook special pentru Mongolia. Nu îi place lipsa de solidaritate a românilor, dar îi place să se abată de la drumurile principale. Făcând turul României cu bicicleta i-a găsit pe cei care nu aveau curent electric, dar și multe alte povești.

FOTO: Oana Dobrinoiu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *