La Reactor, spectatorii decid următoarea producție – Lansarea proiectului Work in Progress
25 February 2019
AUDIO Alpin Film Festival la a 4-a ediție
26 February 2019

Musée de la Chasse et de la Nature Paris găzduiește în avanpremieră audiția cu public a coproducției France Culture-Radio România, Romanian Safari

În cadrul Sezonului cultural România-Franța 2019, Teatrul Național Radiofonic produce în parteneriat cu France Culture două co-producții sonore care au fost incluse în programul oficial franco-român. Prima producție sonoră realizată de partea franceză, Romanian safari va avea avanpremiera cu public la Paris, miercuri, 27 februarie de la ora 19.30, la Musée de la Chasse et de la Nature. Romanian Safariprezintă un documentar despre vânarea animalelor sălbatice în România, sub forma unei creații sonore semnate de Amandine Casadamont. Aceasta împreună cu echipa tehnică de la Radio România a documentat sonor, în luna noiembrie 2018, practicile vânătorii organizate în România în zone din cele mai izolate și sălbatice. Romanian Safari este un documentar realizat de artista Amandine Casadamont, sub forma unei creații sonore pentru 20 de difuzoare în sistem 3D immersive sound. Materialul documentar a fost înregistrat în Transilvania, lângă Sibiu, unde echipa franco-română a însoțit vânătorii pe teren, a intervievat participanții, a înregistrat sunetele naturale și a produs o creație la audiția căreia tehnologia va oferi ascultătorilor impresia scufundării în spațiul sonor tridimensional.

A doua coproducție din cadrul proiectul franco-român, L’Empire bicephale/ Imperiul cu două capete urmărește să reflecte, sub forma ficțiunii, cu mijloacele comediei felul în care două societăți care împărtășesc în același timp diferențe și asemănări, construiesc imaginea propriului viitor din experiența prezentului și a trecutului. În luna ianuarie cele două autoare, Ilinca Stihi și Amandine Casadamont, au finalizat la București scenariul, iar acum producția se află în faza editării și montajului în studiourile partenerului francez al proiectului France Culture de la Paris.

Audiția cu public în avanpremieră a primei producții din proiect, Romanian safari, are loc la Paris în prezența echipei româno-franceze, iar în cadrul festivalului internațional Grand Prix Nova pe care Radio România îl organizează în luna iunie 2019, la București, vom prezenta în premieră a doua producțieL’Empire bicephale/ Imperiul cu două capete.

Premiera franceză a producției Romanian Safari va avea loc duminică, 3 martie, de la ora 23, la France Culture în noua emisiune L’Expérience, coordonată de Aurélie Charon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *