IClasă. Știintă, tehnologie și puterea exemplului pozitiv
5 November 2019
Voluntariat și competitivitate la Asociația Young Initiative
8 November 2019

Ministerul Educației și Cercetării are un nou ministru – Monica Anisie și-a preluat mandatul

Monica Anisie, noul ministru al educației şi cercetării în guvernul lui Ludovic Orban, este profesoară de Limba și literatura română la Colegiul ”Tudor Vianu” din București. Are 46 de ani și a fost consilier la Cotroceni în mandatul lui Traian Băsescu și secretar de stat în Guvernul Cioloș.
Monica Anisie a intrat în minister în perioada 2011-2012, când a fost secretar general adjunct la Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului. În perioada 2012-2014 a fost consilier pe educație la Administrația Prezidențială, în mandatul lui Traian Băsescu. În perioada februarie 2014 – ianuarie 2016, Monica Anisie a fost director al Direcției de Inspecție Școlară. În 2016, ea a făcut parte din guvernul tehnocrat, unde a fost secretar de stat sub miniștrii Adrian Curaj și Mircea Dumitru.
Noul ministru al educației a declarat că înainte de a lua o decizie, o se întrebe ce e mai bine pentru elevi şi studenți. Ea a promis transparență în minister și că va ţine seama de toți actorii din sistem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *