„Să facem din prezența Marii Britanii la Bookfest 2019 o adevărată sărbătoare a creativității britanice și a excelenței în educație, precum și a prieteniei neîntrerupte cu România.” (Nigel Bellingham, directorul British Council România)
22 May 2019
Dacă treceţi prin centrul Timişoarei, nu rataţi Târgul Gaudeamus Radio România!
22 May 2019

Marina Anca, o scriitoare cu care ne putem mândri, revine acasă

Scriitoarea franceză Marina ANCA, născută la București, invita publicul  la o intalnire si expozitie de carte, care va avea loc joi, 23 mai, ora 12:00, la Muzeul National al Literaturii, partener al  Festivalului Culturii Romanilor de Pretutindeni « Aici-Acolo »
Emigrată la Paris din anii ‘80, copil fiind, Marina ANCA a lucrat în modă și publicitate înainte de a publica primele carti, atât în Franța, cât și în România. Cărțile ei au fost foarte apreciate atât la salonul de carte din Paris, cât și pe parcursul sezonului cultural Franța-România, unde a expus totodată istoria României cu imagini și texte personale, dând prilejul cititorilor ei din Franța să descopere România prin ochii ei .

Marina Anca a fost invitată în ţară cu prilejul Zilei Romanilor de Pretutindeni (sarbatorita in ultima duminica a lunii mai) de Uniunea Artistilor Plastici din Romania, care organizeaza la Bucuresti, in perioada 22-26 mai 2019, cea de-a II-a editie a Festivalului Culturii Romanilor de Pretutindeni « Aici-Acolo », care se desfasoara Sub Inaltul Patronaj al Presedintelui Romaniei.

Cum se dedică și fotografiei, Marina ANCA propune copiilor povești cu tâlc bilingve, ilustrate cu fotografiile. Prezenţa ei în România este legată şi de Bookfest, undem pe data de 30 mai la ora 19.00, pe scena Agora, va prezenta  o nouă poveste: „O’Loty te invită în pădurea magică Boreea” în două combinații bilingve (română-franceză și engleză-franceză). Prima carte, „Hai la joacă cu O’Loty în Australia” va fi disponibilă la standul editurii Eikon,  în cele două combinații bilingve menționate, dar și într-o nouă variantă, română-spaniolă. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *