AUDIO – Retrospectivă Brâncuși la Guggenheim
16 October 2017
Fundaţia Calea Victoriei sărbătorește 10 ani de proiecte culturale independente
17 October 2017

Marauders Party — primul album foto semnat de Barna Némethi – Vernisaj și petrecere

Joi, 19 octombrie 2017, începând cu ora 20:00, e rost de petrecere, fiindcă regizorul și fotograful Barna Némethi își lansează primul album foto – „The Marauders Of Marrakesh“ apărut la Curtea Veche Publishing. Petrecerea de lansare se va deschide cu vernisajul expoziţiei ce cuprinde mai multe fotografii din album şi care va putea fi vizitată în perioada 19 octombrie – 4 decembrie. Evenimentul va avea loc la Fix Me a Drink Botanical Bar, în Bucureşti, pe Str. Ion Brezoianu nr. 23-25 (clădirea Universul).

„The Marauders Of Marrakesh“, o viziune on the road a oraşului marocan, surprinde viaţa de zi cu zi a locuitorilor acestuia, drumurile lor zilnice, obiceiurile lor, felul lor de a fi. Autorul albumului, Barna Némethi, unul dintre cei mai talentaţi artişti vizuali şi antreprenori ai industriei creative din România, este regizor, fotograf şi graphic designer. A fondat revista All Hollow și agenția de publicitate Griffon & Swans şi, în prezent, pe lângă numeroasele proiecte creative în care este implicat, coordonează echipa publicației de jurnalism independent de la Brrlog.

Mereu pe drum — pe motocicletă, pe jos, în maşină sau pe bicicletă, într-o continuă mişcare, străbătând circuitele zilnice ale subzistenţei, drumurile care unesc casele, locurile, pieţele, oamenii — aşa apar locuitorii Marrakeshului în fotografiile lui Barna Némethi. La originea mişcării lor nu sunt doar necesităţile imediate ale vieţii, căutarea hranei, acest surogat urban al vânătorii, ci şi căutarea celuilalt, a gândurilor şi a fiinţei sale, a urmelor unei foste comunităţi mistice. Nevoia de a spune sau de a asculta, nevoia de a împărtăşi fărâme de istorie, poveşti, de a le pune în circulaţie şi a nu le lăsa pradă uitării este, poate, adevăratul combustibil al acestei mişcări. Fotografiile din The Marauders Of Marrakesh surprind nomadismul perpetuu specific vieţii şi poveştile sedimentate la suprafaţa acesteia: povestea Africii, povestea Marrakeshului, poveştile oamenilor. Fiecare fotografie din acest album dezvăluie o unică, stranie istorie a existenţei şi a cuvintelor care îi dau sens, un chip inefabil al realităţii, aşa cum a apărut acolo, atunci.

Albumul The Marauders Of Marrakesh este disponibil pe site-ul Curtea Veche Publishing și în librăriile din toată țara.

Partener: Fix Me a Drink Botanical Bar.

Partener monitorizare presă: Klarmedia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *