PORTRETE DE CARTIER ÎN COTROCENI
7 August 2020
Orchestra Naţională Simfonică a României dirijată de Cristian Mandeal, pe 12 august, la „Vara Magică”
7 August 2020

Maia Morgenstern oferă „O lecție de bune maniere” la MNAR


Muzeul Național de Artă al României continuă programul „Seri fantastice la MNAR” alături de un nou partener: Teatrul Evreiesc de Stat.

 Vineri, 7 august, este programat un one-woman show cu Maia Morgenstern intitulat „O lecție de bune maniere” de Jean-Claude Grumberg, în regia lui Alexandru Berceanu.

”Cine este Celine, cine este Drumont? Cine este Montandon, profesorul doctor Montandon? Cărți secrete, oglinzi strâmbe. O lecție de bune maniere, administrată cu curaj. Dacă te uiți unde indică autorul, urletele de groază se transformă în râsete. Adunând câteva file de poveste românească la marele curent antisemit european, vrem să facem o reparație istorică, să învățăm să îi recunoaștem mai bine pe proștii noștri și să ne întrebăm cât mai putem să îi lăsăm să se odihnească în pace. ”(Alexandru Berceanu, regizor)

Anamaria Spătaru a stat de vorbă cu Maia Morgenstern, care mărturisește că a fost întrebată cum de are curajul să abordeze astfel de teme, pentru emisiunea Oraşul Vorbeşte din 7 august 2020

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *