Costa-Foru 111 | Seară A-C Leonte LIVE la Casa Costa-Foru
16 September 2016
Seratele muzicale OPERA FANtastica LUMINIȚA ARVUNESCU ÎN DIALOG CU LEONTINA VĂDUVA
16 September 2016

Luna Tango Concert – Spectacol extraordinar la Casa Artelor, pe 16, 17 si 18 septembrie

Muzica şi dansul se întâlnesc pe 16 septembrie, la ora 19:00 la Centrul Cultural Casa Artelor (Mircea Vodă nr. 5) din București, în spectacolul Luna Tango Concert. Bilete disponibile la casieria Centrului Cultural Casa Artelor din București sau pe bilete.ro.

Spectacolul va avea loc în aer liber, într-un frumos Amfiteatru al Casei Artelor – cunoscută și sub numele de “Casa Eliad”, un monument istoric de categoria A, datând de la mijlocul secolului al XIX-lea. În cadrul evenimentului veți putea vedea și o frumoasă expoziție cu istoria tango-ului Argentinian.

Cvartetul Passione, un grup de talentate muziciene românce, va cânta alături de Mariano Castro: pianist argentinian Narcotango, a fost nominalizat de două ori la premiile Latin Grammy (în 2009 și 2010) pentru categoria Cel mai bun Album de Tango, cu același grup faimos. Nu numai cu Narcotango, dar și în calitate de pianist și chitarist solist, are la activ peste 25 de turnee internaționale în Europa, Statele Unite, Canada și America Latină. În România a realizat aranjamentele muzicale pentru numeroase spectacole de tango, dintre care amintim: Luna Tango Concert, Argentango,Tango Simfonic.

Invitat special: Analia Selis – originară din Argentina, a ajuns la noi cu onestitatea ei și fericirea ei inconfundabilă. Analia are o educație muzicală extraordinară: a absolvit ca “profesor de muzică” de la Universitatea de Muzică din Tucuman, Argentina. Între 1997 şi 2001 a studiat la “Longy Scholl of Music” din Boston, unde a întâlnit un talentat violoncelist român Răzvan Suma, cu care s-a căsătorit și s-a mutat în România.

Fenomenul Tango Argentinian a intrat în România acum mai bine de zece ani şi cucereşte continuu inimile românilor. Sute de dansatori din toată ţara se întâlnesc la serile de milonga pentru a trăi poveştile, uneori expansive, alteori nostalgice, ale tangoului. Născut în suburbiile sărace din Buenos Aires, capitala Argentinei şi ajuns, prin schimb cultural, în cele mai elegante saloane din Paris, tango-ul este un dans pentru oricine, aducând laolaltă tineri şi vârstnici, bărbaţi şi femei de toate culturile, care au ceva să-şi spună. Astfel, melodiile de tango adună, în spiritul lor, poveştile tuturor celor care l-au privit sau dansat.

Spectacolul „Luna Tango Concert” este organizat de Asociația pentru Cultură și Tango, printr-un proiect finanțat de către ARCUB prin Programul “București Orașul In-Vizibil”.

Eveniment realizat sub egida Ambasadei Republicii Argentina la București, în parteneriat cu Centrul Cultural Casa Artelor și Institutul Cervantes.

Va așteptăm cu drag la Casa Artelor la 9 zile pline de pasiune si dans!

 

Parteneri media: B1 TV, Ziarul Ring, Observatorul Cultural, Business Woman, Cațavencii, Ziare.com, Bursa Ziarul Oamenilor de Afaceri, Sport Total FM, Radio Romania, Catchy, Nine O’Clock, Garbo, Nunțidebasm.ro, Divahair.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *