Festivalul Strada Armenească începe vineri, 2 august. Iată programul complet.
31 July 2019
„Oedipe Redux“, opera lui Enescu reimaginată în cheie jazz, la Festivalul EUROPALIA
1 August 2019

Lucrarea simfonică „Levante” de Dan Dediu, prezentată în premieră americană la Festivalul Cabrillo de muzică contemporană, condus de Cristian Măcelaru

Prestigiosul Santa Cruz Civic Auditorium va găzdui, în seara zilei de 3 august, premiera americană a lucrării simfonice „Levante”, aparținând reputatului compozitor și profesor Dan Dediu.

Evenimentul, organizat cu sprijinul ICR New York, se va desfășura sub umbrela celui mai important festival de muzică contemporană din Statele Unite ale Americii, Cabrillo Festival of New Music (28 iulie – 11 august 2019), înființat în urmă cu 50 de ani și condus, începând de anul trecut, de una dintre personalitățile culturale majore româno-americane, dirijorul Cristian Măcelaru.

Premiera va avea loc în cadrul seriei „Contraste”, în programul căreia vor mai prezentate lucrări de Du Yun, Anna Clyne și Jake Heggie.

Prezent la Santa Cruz cu această ocazie, Dan Dediu va lua parte și la câteva evenimente speciale, precum Atelierul Compozitorilor și Forumul Festivalului, și va dialoga despre opera sa cu dirijorul Cristian Măcelaru, într-un eveniment precedând concertul propriu-zis.

Despre noua sa compoziție, „Levante”, Dan Dediu oferea publicului său american următoarele chei de audiție: „Lucrarea este o transpunere muzicală a geometriei sacre prezente în orașul meu natal, Brăila, unde toate străzile sunt dispuse în semicerc, pe o axă centrală. Îmi place să spun că această operă este o mandală auditivă simbolică.”

Mai multe informații la www.icrny.org și https://www.facebook.com/RCINY

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *