Vorba de cultură – EDIȚII DE COLECȚIE: actorul ION LUCIAN
3 August 2020
Oana Enăchescu: “Am fost extrem de emoționată când am întâlnit, pe holurile Radioului, „vocile” cu care am crescut”
10 August 2020

Lubnan Baalbaki, dirijorul Filarmonicii din Beirut: Eu am trăit explozia care a durat 3 secunde și este același efect de război timp de 15 ani – INTERVIU ÎN EXCLUSIVITATE

credit foto: facebook.com/lubnan.baalbaki

“Eu m-am născut în timpul războiului civil înainte să se reconstruiască Beirutul în anii ’90. Orașul a fost distrus în timp de 15 ani de război civil iar acum a fost distrus în timp de 3 secunde. Eu am trăit explozia care a durat 3 secunde si este același efect de război timp de 15 ani.” declară Lubnan Baalbaki, dirijorul Filarmonicii din Beirut, aflat în locuința personală la momentul exploziei din portul capitalei Libanului.

interviu de Madalina Corina Diaconu

Născut în Beirut, Liban într-o familie de artiști, Lubnan Baalbaki moștenește talentul pentru muzică. A studiat vioara la Conservatorul Național de Muzică din Beirut. Este licențiat al Academiei Națională de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, sub îndrumarea muzicală a Maestrului Petre Sbârcea, fost student al lui Sergiu Celibidache și Franco Ferrara. A obținut masterul în arte la Universitatea Națională de Muzică din București, la clasa maestrului Horia Andreescu și de atunci revine în România pentru a susține concerte la București și Cluj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *