ANA-CRISTINA LEONTE PREZINTĂ REVERIES – AL DOILEA CONCERT DIN SERIA ARTIST IN RESIDENCE 2017
21 January 2017
Născut în România – Invitată Gina Adam, dr. în inginerie electrică și ingineria calculatoarelor
21 January 2017

“Locuri şi sunete ale Micii Uniri. Cotrocenii secolelor XVIII – XIX. De la mănăstirea Cantacuzină, la reşedinţa domnească a lui Alexandru Ioan Cuza” la Muzeul Naţional Cotroceni

Cu prilejul împlinirii a 158 de ani de la Unirea Principatelor Române, Muzeul Naţional Cotroceni, împreună cu Administraţia Prezidenţială, organizează luni, 23 ianuarie 2017, orele 18.00, evenimentul “Locuri şi sunete ale Micii Uniri. Cotrocenii secolelor XVIII – XIX. De la mănăstirea Cantacuzină, la reşedinţa domnească a lui Alexandru Ioan Cuza”, cu participarea Corului Naţional de Cameră “Madrigal-Marin Constantin”.

La eveniment va participa Preşedintele României, alături de reprezentanţi ai mediului academic şi cultural.

Invitații vor avea prilejul să vizioneze și expoziţia dedicată domnitorului Alexandru Ioan Cuza, în care vor fi prezentate obiecte de o valoare culturală şi istorică inestimabilă ce au aparţinut familiei Cuza.

Expoziţia a fost organizată cu susţinerea Complexului Muzeal Naţional “Moldova” Iaşi, care a oferit spre găzduire o parte dintre obiectele personale ale familiei Cuza.

Corul Naţional de Cameră “Madrigal – Marin Constantin”, va încheia concertul cu un recital acompaniat de un grup de 50 de copii din programul naţional “Cantus Mundi”, proveniţi din regiunile istorice ale Ţării Româneşti şi Moldovei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *