Porecla – un nou roman al scriitoarei de origine indiană Jhumpa Lahiri apare în colecția Babel
7 December 2017
O carte pe zi – Portret Slavoj Žižek
8 December 2017

Lansarea volumului pentru copii „Destinul Printesei de Nor”, de Catalina Miciu

Curtea Veche Publishing va invita miercuri, 13 decembrie 2017, incepand cu ora 19:00, la Cafeneaua Verona (subsolul Librariei Carturesti Verona, Str. Arthur Verona nr. 13-15), pentru evenimentul de lansare a volumului pentru copii „Destinul Printesei de Nor”, debutul in tipar al Catalinei Miciu, cu ilustratii de Cristina Barsony.

Nora este printesa in Regatul Norilor, un tinut „de un alb laptos si pufos ca vata pe bat“. Acolo nu e frig niciodata si anul are doar trei anotimpuri. Parintii Norei nu mai sunt, asa ca ea este crescuta de ursul Caramel, care cu pricepere si fermitate administreaza domeniile printesei si are grija de fericirea ei. Se apropie aniversarea zilei de nastere a Norei, iar Caramel isi aminteste de o veche profetie – exact la aceasta data un eveniment va duce la implinirea destinului micii printese. Problema e ca nimeni nu stie despre ce eveniment e vorba, iar ursul il trimite pe postasul regatului – barzoiul Procolitsa – sa afle indicii si sa caute un cadou deosebit pentru ziua Norei. Dupa indelungi cautari, Procolitsa se intoarce si, in afara de cadoul cu totul special, mai aduce ceva. De fapt… pe cineva.

Alaturi de autoare si ilustratoare va vorbi criticul literar Marius Chivu. Iar actrita Ada Gales ii va incanta pe invitati cu un fragment din carte. Lansarea va fi moderata de Miruna Meirosu, PR Manager Curtea Veche Publishing.

Catalina Miciu este o millennial, nascuta in Bucuresti si crescuta in Otopeni. A studiat comunicare la Universitatea din Bucuresti si a debutat in 2004, pe liternet.ro, cu cronici de carte, teatru si o poveste pentru copii. A continuat sa colaboreze ocazional cu mai multe publicatii culturale. Ii puteti citi cronicile de teatru pe scena9.ro si pe cele de carte pe blog.carturesti.ro.

Cristina Barsony s-a nascut si locuieste in Cluj-Napoca. Este artist plastic, specializata la Londra in ilustratia de carte. A realizat ilustratii pentru „Povestea hipopotamului de plus” (Editura Galaxia Copiilor, 2013), „Vivi si copacul roditor (Editura VIA, 2014), „Povesti cu nasturi” (Editura VIA, 2015) si „Teposii din mare” (Editura VIA, 2017).

Cartea „Destinul Printesei de Nor” va fi disponibila incepand cu data de 13 decembrie pe site-ul Curtea Veche Publishing si in librariile din toata tara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *