Regizorul Paul Negoescu a fost invitatul Elena Vlădăreanu la Scena şi ecranul
21 September 2018
În căutarea intimității. Documentare fără prejudecăți la fARAD 5
21 September 2018

Lansarea Festivalului Naţional de Teatru şi Film pentru Tineret ”Șerban Ionescu”

Festivalul Național de Teatru și Film pentru Tineret ”Șerban Ionescu”

-ediție inaugurală-

21-23 septembrie 2018

Sala Dalles

Bdul. Nicolae Bălcescu nr. 18

București

Comunicat de presă

__________________________________________________________________________

În perioada 21-23 septembrie a.c. are loc ediția inaugurală a Festivalului Național de Teatru și Film pentru Tineret ”Șerban Ionescu”. Evenimentul se desfășoară la sala Dalles din București, B-dul. Nicolae Bălcescu nr.18.

Acest festival este gândit și creat în mod special pentru tinerii ce au ales calea teatrului și a filmului, iar ideea sa generatoare stă în convingerea că oportunitatea și încurajarea ar trebui să fie conjugate sub reflectorul unei experiențe autentice. Am ales ca acest festival să devină cadrul acestei experiențe pentru toți actorii și regizorii ce simt și trăiesc în efervescența tinerească a crezului în teatru și film.

Ediția inaugurală a acestui festival este dedicată memoriei marelui actor Șerban Ionescu și reunește în conținutul său spectacole de teatru și proiecții de film ce au ca punct coagulant complexitatea și măiestria artei actoricești a marelui nostru actor.

Magda Catone, inițiatorul proiectului, își propune ca prin acest festival să vitalizeze orașul Corabia, locul natal al artistului, îmbogățind oferta de produse culturale a orașului și generând o platformă viabilă de manifestări artistice și culturale prin intermediul acestui festival. Această ediție inaugurală este menită să fixeze pe harta marilor proiecte festivaliere crearea unui creuzet pentru tinerele talente.

Organizatorii își propun în perspectivă ca Festivalul Național de Teatru și Film pentru Tineret ”Șerban Ionescu” să se desfășoare în orașul Corabia, locul natal al actorului și să devină în timp, cu sprijinul autorităților, un produs cultural autentic și vizibil la nivel național pentru actorii din universități ori trupe de teatru independente.

Programul primei zile de festival este alcătuit din perspectiva unei rememorări a actorului, colegului de platou sau de cabină ori a prietenului Șerban Ionescu, prin articularea subtilă a unor momente inedite din biografia sa povestite de cunoscuți actori, regizori sau apropiați ai marelui actor. Expunerea a patru lucrări de artă plastică a pictorului Valeriu Mladin reprezentându-l pe Actorul Șerban Ionescu vor deschide ediția inaugurală a festivalului. Proiecția filmului ”In memoriam. Șerban Ionescu” în regia lui Andras Demeter urmată de ”Imposibila despărțire” genericul unei întălniri inedite moderate de actrița Magda Catone alături de distinși invitați vor contura debutul acestui eveniment. Seara se încheie cu spectacolul de teatru ”The show must go on”, un one-man-show cu Elena Rusu în regia Magdei Catone.

Cea de-a doua zi a festivalului se deschide cu proiecția filmului ”Umilința” în regia lui Cătălin Apostol, avându-i în distribuție pe Șerban Ionescu, Costel Cașcaval, Valentin Teodosiu, Mitică Popescu, Magda Catone, Vasile Calofir, Monica Ghiuță, Nicodim Ungureanu, Ion Grosu. Filmul este urmat de o sesiune Q & A în prezența regizorului și a actorului Valentin Teodosiu.

Seara se încheie cu spectacolul de teatru ”Încă nu, dar o să fie” de Ray Cooney & John Chapman, avându-i în distribuție pe Bogdan Stanoevici, Gabi Cosmin, Ștefan Velniciuc, Mihnea Nicolau, Vasile Calofir, Mirela Stoian, Monica Davidescu, Alexandra Velniciuc, Raluca Ghervan, Teodora Păcurar, Irina Noapteș Spectacolul face parte din repertoriul companiei Teatrul Elisabeta.

Cea din urmă zi a festivalului debuteză cu spectacolul de teatru ”Soț de vânzare” după Mihail Zadornov.În distribuție: Maria Radu, Ana Odagiu ,Marius Gîlea, regia este semnată de Marius Gîlea. Festivalul se încheie cu proiecția filmului ”Imposibila iubire” (1983) în regia lui Constantin Vaeni. Filmul îi are în distribuție pe Amza Pellea, Șerban Ionescu, Tora Vasilescu, Magda Catone, Irina Petrescu, Valentin Teodosiu, Valeria Seciu, Gheorghe Cozorici.

Festivalul se înscrie în seria de manifestări dedicate ”Zilelor Bucureștiului”.

Intrarea publicului este liberă la toate evenimentele din cadrul festivalului, în limita locurilor disponibile. Rezervări se pot face la tel: +40.741.23.36.36 și prin e-mail la secretariat@updalles.ro

Programul festivalului este disponibil la www.updalles.ro și facebook.com/Universitatea.Dalles/.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *