Vocile Memoriei cu Anca Mateescu şi Eugen Lucan
20 April 2017
TIMPUL PREZENT ÎN LITERATURĂ – Invitat Marius Chivu
21 April 2017

Lansare și dezbatere: Critică, marginalitate, cinism

Miercuri, 26 aprilie, la ora 19, la Librăria Cărtureşti, Café Verona, va avea loc lansarea volumului colectiv Critică, marginalitate, cinism, apărut la Editura Universității din București și editat de Cristian Iftode și Cristina Voinea. Pe lângă cei doi editori, la dezbaterea prilejuită de apariția acestui volum vor participa Bogdan Ghiu (poet, eseist, traducător de filosofie și literatură) și Viorel Vizureanu (prof. univ. dr. la Facultatea de Filosofie a Universității din București).

Cele 16 studii orginale prezente în acest volum colectiv (și interdisciplinar) abordează numeroase teme extrem de actuale: de la reflecţii filosofice cu privire la moştenirile cinismului antic, la depistarea avatarurilor cinismului în mediul online; de la problematizarea (neo)avangardelor artistice, la prezentarea unor cercetări în Arhivele Securităţii oferind o imagine inedită cu privire la disidenţă în România ceauşistă. În acelaşi timp, volumul are un caracter unitar. Autorii prezenți în volum sunt: Bogdan Ghiu, Cristian Iftode, Bogdan Rusu, Gabriel Badea, Liviu Iulian Cocei, Cristina Voinea și Constantin Vică, Laurențiu Staicu, Mihail-Valentin Cernea, Lorin Ghiman, Constantin Stoenescu, Octavian Buda, Corina Doboș și Dumitru Lăcătușu, Oana Camelia Șerban, Raluca Oancea, Silvia Făt, Lazăr Radu Alexandru.

Evenimentul va avea loc la Librăria Cărtureşti, Café Verona (Str. Arthur Verona nr. 13-15 Bucureşti).

Volumul poate fi achiziționat online aici: http://editura-unibuc.ro/magazin/stiinte-socio-umane/critica-marginalitate-cinism/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *