Un pianist din Chile, o bulgăroaică și un japonez sunt finaliștii secțiunii Pian a Concursului Enescu 2016
24 September 2016
Ultimele concerte din ‘Stagiunea muzicală estivală’ și ‘Simfonii de vară’ vor avea loc în acest weekend
24 September 2016

Kirill Ermolenko, prim solistul Kremlin Ballet Rusia, dansează din septembrie la Teatrul de Balet Sibiu

Kirill Ermolenko, prim solist timp de unsprezece ani al Kremlin Ballet Rusia, alături de alți șaisprezece tineri dansatori, absolvenți ai unor școli de prestigiu precum Balshoi Academy Rusia, Royal Ballet School UK, Academia Teatro alla Scala Italia sau English National Ballet School UK, dansează din septembrie 2016 la Teatrul de Balet Sibiu.

‘Teatrul de Balet Sibiu s-a poziționat în ultimii ani ca principala scenă de lansare a tinerelor generații de dansatori. Mulți dintre dansatorii care și-au făcut debutul la Teatrul de Balet Sibiu dansează astăzi pe scene importante din întreaga lume, iar acest fapt ne bucură foarte mult. Credem foarte mult în noile generații, credem că toți tinerii dansatori au un potențial uriaș și încurajăm în permanență pe fiecare dintre dansatorii noștri să își depășească limitele. Surpriza absolută pe care ne bucurăm să o anunțăm publicului este prezența la Sibiu, începând din acestă nouă stagiune, a unui dansator de talie internațională, prim solit al Kremlin Balet Moscova. Credem că publicul se va bucura pe deplin de prezența lui Kirill Ermolenko pe scena Sibiului.’ Ovidiu Dragoman, Director Teatrul de Balet Sibiu.

Kirill Ermolenko, noul prim solist al baletului sibian. Referințe biografice.

Kirill Ermolenko, prim solist începând din septembrie 2016 al Teatrului de Balet Sibiu, este un dansator cu o vastă experiență scenică. Kirill Ermolenko a absolvit în anul 2005 Colegiul Național de Coregrafie din Kazan, Rusia și în anul 2008 Academia Națională de Coregrafie din Moscova, fiind specializat ca dansator profesionist de balet și profesor de coregrafie. În anul 2012 a câștigat locul întâi în cadrul Competiției Internaționale de Balet Kiev, Ucraina. A participat la numeroase turnee pe teritoriul Rusiei și în străinătate și are un repertoriu bogat de roluri solistice în majoritatea baletelor clasice: Lacul Lebedelor, Spărgătorul de nuci, Frumoasa din pădurea adormită, Giselle, Don Quijote, Corsarul, Romeo și Julieta — toate aceste balete regăsindu-se și în repertoriul de spectacole al TBS. În repertoriul lui Kirill Ermolenko se regăsesc de asemenea și lucrări de dans contemporan, dintre care amintim aici o mică parte precum: Bolero, coregrafia Nijinsky, Pavilion from Armida — coregrafia Smoriginas, Cleopatra — coregrafia Patrick de Bana, The Blue God și The Beast and The Beauty — coregrafia Wayne Engling.

16 noi dansatori pe scena TBS, absolvenți ai unor școli de balet de prestigiu internațional

Alături de Kirill Ermolenko, la Sibiu vor dansa alți șaisprezece noi dansatori, fiecare dintre ei absolvenți ai unora dintre cele mai prestigioase școli de balet din lume, după cum urmează:

? Naoya Kyuno (Japonia) — ‘Balshoi Academy’ Rusia

? Clara Hollants (Belgia) — ‘University of Kent’ Anglia

? Emma Rodrigo (Spania) — ‘Conservatory of Dance Valencia’ Spania

? Paloma Ginestar (Franța) — ‘Ballettschule Theater Basel’ Elveția

? Yuka Yamamoto (Japonia) — ‘Washington School of Ballet’ SUA

? Maya Negishi (Japonia) — ‘The Royal Ballet School’ Anglia

? Rio Sato (Japonia) — ‘The Royal Balett School’ Anglia

? Antonio Mannino (Italia) — ‘Accademia Teatro alla Scala’ Italia

? Jacob Connor (Anglia) — ‘The Royal Conservatoire of Scotland’ Anglia

? Ashley Hardwick (Anglia) — ‘English National Ballet School’ Anglia

? Callum Daniels (Anglia) — ‘Elmhurst School of Dance’ Anglia

? Sonia Garcia (Spania) — ‘Corella Dance Academy’ Spania

? Natalie Barbis (Slovenia) — ‘Russian Choregraphic Academy’ Australia

? Xolisweh Richards (Anglia) — ‘Elmhurst School of Dance’ Anglia

? Nicole Hamill (Anglia) — ‘Royal Academy of Dance’ Anglia

? Charlotte Lanning (SUA) — ‘Classical Ballet of Colorado’ SUA

Spectacolul itinerant de dans contemporan ‘Simțuri’ deschide stagiunea în această seară.

Spectacolul de dans contemporan ‘Simțuri’, realizat în parteneriat cu Muzeul de Etnografie Universală ‘Franz Binder’ Sibiu, deschide stagiunea 2016 — 2017 a Teatrului de Balet Sibiu, cu trei reprezentații ce vor avea loc vineri 23 septembrie, sâmbătă 24 septembrie și duminică 25 septembrie 2016. Spectacolele vor avea loc în Piața Mică, nr. 11, la Muzeul de Etnografie Universală ‘Franz Binder’ Sibiu. Biletele pentru spectacolul ‘Simțuri’ pot fi cumpărate fără niciun cost suplimentar, de pe siteul bilet.ro, kompostor.ro sau direct de pe pagina de facebook a TBS: www.facebook.com/TeatruldeBaletSibiu. În Sibiu, biletele pot fi cumpărate din punctul de vânzare situat în incinta Centrului de Informare Turistică, Primăria Municipiului Sibiu, Intrarea F.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *