#ACASĂ. Povestiri de Ilf și Petrov – în lectura actorului Victor Rebengiuc. De la ora 15.30
6 May 2020
Despre bucurie în Est și în Vest ne vorbește Andrei Pleșu, la lecturile de carantină de la GPS CULTURAL. De la ora 17.30
6 May 2020

Jurnalista Monica Ulmanu, câștigătoare a Premiului Pulitzer alături de echipa Washington Post: “În meseria aceasta, motivația pentru mine este întotdeauna aceea de a face ceva care are relevanță pentru cititori”

Monica Ulmanu a absolvit Facultatea de Jurnalism și Șțiințele Comunicării din București, a câştigat o bursă Fulbright și a plecat în America pentru a se specializa în comunicare vizuală. A făcut un internship la The New York Times, a lucrat apoi la publicația The Boston Globe, iar de câțiva ani face parte din echipa The Washington Post, care a obținut anul acesta Premiul Pulitzer la categoria jurnalism explicativ pentru o serie de articole de investigație având ca subiect schimbările climatice. ”O serie extraordinară care a demonstrat cu claritate științifică efectele nocive ale temperaturilor extreme asupra planetei”, au precizat de altfel cei din comitetul de acordare a prestigiosului premiu. 

Monica Ulmanu spune că acest premiu este de fapt “o recunoaștere a unui efort nemaipomenit pe care noi l-am depus în redacție pentru această serie de impact. În meseria aceasta, motivația pentru mine este întotdeauna aceea de a face ceva care are relevanță pentru cititori” Faptul că a fost recompensat acest proiect cu Pulitzer este o bucurie, dar nu este ceva la care m-am gândit anul trecut când lucram la el”. 
Cum a fost pentru Monica Ulmanu să se afle printre câștigătorii Premiului Pulitzer, cum s-a născut pasiunea sa pentru grafică și jurnalism vizual, cum a fost pentru ea să lucreze în cele mai prestigioase instituții media din America?


Interviu cu Monica Ulmanu realizat de Andra Petrariu. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *