Viața marilor scriitori – James Joyce
5 December 2018
Horia-Roman Patapievici – „Două eseuri despre paradis și o încheiere“
5 December 2018

Jón Kalman Stefánsson: “Dacă reuşeşti ca scriitor să creezi ceva special în fiecare cititor al tău, atunci nu există limite. Puterea literaturii rezidă în aşa ceva şi nu se termină niciodată”

Îndrăgitul scriitor islandez Jón Kalman Stefánsson s-a întîlnit cu cititorii săi la Bucureşti, marţi, 4 decembrie, la Café Verona (subsolul librăriei Cărtureşti). Evenimentul a fost moderat de jurnaliştii Adela Greceanu şi Matei Martin şi s-a transmis în direct la Radio România Cultural.

Jón Kalman Stefánsson este autorul romanelor „Între cer şi pămînt”, „Tristeţea îngerilor” şi „Inima omului”, care alcătuiesc aşa-numita „Trilogie a Fiordurilor”. Cărţile sale au fost traduse la noi din franceză de Magda Răduţă şi au apărut la Editura Polirom.

Jón Kalman Stefánsson s-a născut la Reykjavík, în 1963. A fost nominalizat de trei ori la Premiul pentru Literatură acordat de Consiliul Nordic, printre ai cărui laureaţi se numără Tomas Tranströmer, Sofi Oksanen şi Kim Leine. În 2011 a primit prestigiosul P.O. Enquist Award. Romanul său “Fiskarnir hafa enga fætur” (“Peştii n-au picioare”), a fost nominalizat la Man Booker International Prize şi a primit premiul revistei “Lire” pentru cel mai bun roman străin.

Foto. Alexandru Dolea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *