Muzica regilor cu Orchestra Română de Tineret
19 October 2016
Marina Bejan Norii. Între două geometrii
19 October 2016

Joc urban în Piața Sinaia!

Timișorenii sunt invitați să îmbunătățească imaginea Pieței Sinaia!
Piața Sinaia va deveni sâmbăta aceasta spațiul de lucru pentru un joc urban ce invită participanții să simuleze procesul de revitalizare a spațiului public prin design participativ. Jocul Urban ”Da, dar există o problemă” va fi coordonat de Bálint Kádár – arhitect și urbanist, asistent la Universitatea de Tehnologie și Economie din Budapesta şi preşedinte al Centrului de Arhitectură Contemporană din Budapesta.

Ordinul Arhitecților din România, Filiala Teritorială Timiș, are plăcerea de a vă invita la workshop-ul ”Joc urban: Da, dar există o problemă”, desfășurat sâmbătă, 22 octombrie, în Piața Sinaia, între orele 10:00 și 19:00, evenimentul făcând parte din cadrul BETA 2016. Scopul acestui joc de simulare este de a explora posibilitățile design-ului participativ, invitând timișorenii să se implice în mod direct în reamenajarea spațiului public, apelând la atribuirea rolului de co-proprietar al acestuia.

Jocul a luat naștere datorită confirmării faptului că spațiile publice/spațiile comune/proprietățile comune/spațiile deținute de municipalitate nu funcționează corect în țările post-socialiste iar ca urmare a amenajărilor neadecvate și a mentenanței insuficiente, acestea și-au pierdut atractivitatea pentru comunitate. Plecând de la premisa că spațiul public este al tuturor și deci al fiecăruia dintre noi, propunem cetățenilor testarea în mod direct a posibilității şi consecinţelor acestei forme de proprietate comună, având în fundal speranța conștientizării faptului că orașul ne privește și că ne revine în egală măsură responsabilitatea de a îl îngriji și de a îl face un loc plăcut pentru toți.

Activitățile se vor desfășura în Piața Sinaia (Mocioni) și la Casa Studenților, sala 103. Programul evenimentului este următorul:

10:00 întâlnirea pe sit, prezentarea jocului
11:00 startul jocului în locația stabilită pentru workshop
11:45 prima rundă – HAOS SPONTAN
12:45 pauză de masă
14:00 a doua rundă – NEVOIA COOPERĂRII
15:30 a treia rundă – CĂTRE UN OPTIM COMUN
17:00 finalul jocului – verificarea versiunii reale a designului final în piața Sinaia
17:45 evaluarea jocului și discuții pe baza acesteia
19:00 picnic de închidere în piața Sinaia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *