Universități de teatru din Europa și SUA își dau întâlnire la Festivalul Studio Târgu-Mureș
16 November 2017
„Voievodul țiganilor” – operetă în concert
16 November 2017

JAPONIA, FILE DE ATLAS. Hărți nipone din secolul XIX – expoziție la Muzeul Național al Hărților

Ambasada Japoniei în România și Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi în colaborare cu Autoritatea de Informații Geospațiale din Japonia vă invită miercuri, 22 noiembrie 2017, de la orele 18.00 la vernisajul expoziției JAPONIA, FILE DE ATLAS. Hărți nipone din secolul XIX, care va avea loc la Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi (str. Londra nr. 39, sector 1, București)

Hărțile din expoziție fac parte din colecția Autorității de Informații Geospațiale din Japonia, instituție care, sub diverse denumiri, realizează de mai bine de un secol și jumătate cartografierea teritoriului național. Actuala selecție cuprinde hărți ale vechilor provincii și prefecturi din arhipelagul nipon, precum și hărți ale orașului Tokyo și împrejurimilor sale, toate datând din ultima perioadă a epocii Edo (1603-1867) și prima parte a epocii Meiji (1868-1912). Sunt de asemenea expuse și câteva exemplare ale așa-numitelor „hărți Ino” bazate pe cercetările și planurile cartografului Ino Tadataka, cel care la începutul secolului XIX a cutreierat țara pe jos, realizând hărți detaliate după metode moderne de măsurare topografică.

Toate hărțile sunt expuse în premieră în România și reprezintă surse de informații utile pentru cei pasionați, actuala expoziție fiind una dintre rarele ocazii de a vedea astfel de imagini.

Expoziția va fi deschisă în perioada 23 noiembrie-24 decembrie 2017 (de miercuri până duminică, între orele 10.00-18.00).

Intrarea la vernisaj este liberă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *