Dhafer Youssef revine la Jazz Night Out
26 September 2016
Ultima emisiune la Radio România Cultural a lui Ioan Gyuri Pascu
26 September 2016

Ioan Gyuri Pascu a murit în această dimineaţă

Ioan Gyuri Pascu, fost membru al grupului Divertis a murit în această dimineaţă  la vârsta de 55 de ani. Decesul a survenit în urma unui stop cardiorespirator.

S-a lansat în cariera muzicală în anul 1977 și de atunci a abordat diverse stiluri muzicale, printre care: pop, rock, blues și reggae. A fondat mai multe formații de succes în anii ’90, precum The Blue Workers sau Pacific, al căror solist a fost, fiind membru activ al primei formații. A lansat mai multe piese de rock alternativ prin casa sa de discuri, Tempo Music, și este un critic al radioului comercial românesc.

Pe lângă activitatea de la Divertis, unde a abordat în special satiră politică, a mai jucat în filme de lung metraj precum O vară de neuitat – în regia lui Lucian Pintilie și în Occident – regizor Cristian Mungiu. A mai jucat în mai multe piese de teatru, precum Take, Ianke și Cadîr, asigurând și coloana sonoră pentru o parte din ele. A colaborat cu mai multe posturi de televiziune, printre care TVR 1, Antena 1 și Pro TV.

2 Comments

 1. Lazoc Gavril says:

  Dumnezeu să-l odihnească.S-a dus sufletul celei mai pline de umor formaţii,Divertis.Şi au ramas cei care ne-au făcut şi ne fac în continuare atâta rău……

 2. Ionut says:

  Voi aștepta
  (versuri Ioan Gyuri Pascu)

  până când trup nu voi mai fi,
  eu voi aștepta
  până când timpul va pieri
  eu voi aștepta
  până în amurgul clipelor
  eu voi aștepta
  până vom fi din nou doar zbor.

  eu voi aștepta…

  Zbor lin spre stele, dragul nostru Gyuri!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *