„Nu regret nimic” în premieră la Teatrul ACT
12 September 2019
Unteatru de copii anunță două reprezentații ale spectacolul „S. O. S. Dispar poveștile”
12 September 2019

Interviu cu regizorul și producătorul Claudiu Mitcu. Cum este să faci film documentar în România și să schimbi destinele personajelor cu care lucrezi?

Claudiu Mitcu este regizor, scenarist și producător de film. După numeroase filme documentare pe teme sociale pe care le-a realizat și le-a prezentat în toată lumea în cadrul unor festivaluri de prestigiu (“Nisipuri”, „Australia”, „Circul vesel”, „Noi doi”, „Maria”, „Reţeaua” sau “Procesul”), acum acesta lucrează la un documentar despre o trupă de copii rock din România. Este vorba despre trupa Blană Bombă, alături de care a petrecut ultimul an la toate concertele sale. Producția va apărea în anul 2020, urmând să aibă o scurtă proiecție în cadrul Festivalului Dockstation, care începe astăzi la București și care se va desfășura până pe 15 septembrie. Totodată, în luna octombrie a acestui an, va intra în cinematografe documentarul intitulat „Emigrant Blues” un Road Movie în 2 ½ capitole, realizat împreună cu Mihai Mincan.

Cum este să faci film documentar în România și să schimbi destinele personajelor cu care lucrezi aflăm de la Claudiu Mitcu, intervievat de Andra Petrariu.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *