Expoziţie Corneliu Dragan Targoviste la Galeria Luceafărul
7 August 2018
AUDIO Prima etapă a concursului național “Salon BD Brașov – România 100 în benzi desenate” s-a încheiat
7 August 2018

Întâlnirile Muzicale Internationale “Georges Enesco” 2018

Masterclass de Artă Vocală cu VIORICA CORTEZ, 17-24 august

DIALOGUL ARTELOR 26 august

Masterclass de Artă Vocală cu JEAN -PHILIPPE LAFONT , 27 august -2 septembrie

Sub egida Les Rencontres Musicales Internationales „Georges Enesco”, Asociaţia NOESIS-ENESCO-Bacău şi Association NOESIS-ARTS ET CULTURE-Paris, în parteneriat cu Muzeul Naţional „George Enescu” şi organizează în perioada 17 august-2 septembrie 2018 la Secția ENESCU – ROSETTI-TESCANU a muzeului “GEORGE ENESCU” de la Tescani, cea de-a doua ediție a Masterclass-ului de Artă Vocală.

Primul curs, între 17-24 august, este susținut de mezzo-soprana Viorica Cortez și pianista Alina Pavalache, iar spectacolul final se desfăşoară în regia artistică semnată de Anda Tabacaru. Concomitent, se desfășoară Tabăra de pictură Tescani-2018, o întâlnire între artiști consacrați şi tineri aflaţi la începutul carierei, într-o simbioză a esteticilor artistice care conferă interdisciplinaritate evenimentului.

Pe data de 24 august, vă invităm la Concertul participanţilor primei sesiuni de Master Class la ora 17.

Pe data de 26 august, va avea loc a doua ediţie a Dialogului Artelor: muzică, pictură literatură. Invitatele de onoare sunt artistele lirice Mioara Cortez şi Viorica Cortez, două voci de excepţie care poartă prestigiul artei lirice româneşti pe cele mai mari scene din lume, două surori rar reunite în concert, ceea ce va da serii o aură inedită şi emoţionantă. Alături de ele se vor afla Alina Pavalache – pian şi tânărul tenor George Vîrban, laureat al primului Concurs Internaţional de Canto „Georges Enesco” Paris. La concert participă de asemenea interpreta vocala de jazz Theodora Enache, iar ambianţa va fi completată de Vernisajul Expoziției de pictură a Taberei 2018, cu lucrări realizate întimpul petrecut la Tescani.

. Întreaga seară va fi moderată de jurnalistul Marius Constantinescu, care va prezenta publiculuibiografia CORTEZ, si alte carti.

În continuare, în perioada 27 august-2 septembrie, va susține cursuri de măiestrie tehnică și interpretare vocală, pentru prima oară în România, maestrul Jean-Philippe Lafont. Cursanţii domniei sale vor încheia seria de manifestari cu un Concert, în data de 2 septembrie la ora 12.

Les Rencontres Musicales Internationales „Georges Enesco” urmează a fi reluate în luna octombrie, la Paris, prin Concursul Intenațional de Canto „Georges Enesco”, o serie de trei concerte cu artişti consacraţi, o expoziţie foto-documentară și Expoziția pictorului Emil Ciocoiu, „Omagiu lui George Enescu”, evenimente organizate în parteneriat cu Muzeul Național „George Enescu” cu Institutul Cultural Român de la Paris si cu Ambasada României Paris.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *