Spectacol Quartet Gala a 17-a ediție a Întâlnirilor JTI
8 October 2016
Festivalul de Muzică Veche București
9 October 2016

Întâlnire pe-nserate cu Figaro

Prima serenadă a Stagiunii 2016-2017 o ascultăm alături de ”Bărbierul din Sevilla”,
vineri, 14 octombrie

În mare taină, la ceas de seară, vineri, 14 octombrie 2016, ora 18:30, ne întâlnim cu ”Bărbierul din Sevilla”!
Veselul și iubitul Figaro, marele specialist în ticluirea amorurilor, revine la Opera Națională Română din Cluj-Napoca, pentru prima întâlnire cu publicul din Stagiunea 2016-2017!  Vă invităm la un spectacol spumos și aventuros, plin de pasiune și intrigi savuroase, care vă va purta cu umor în romantica Sevilla a secolului XVIII.
Una dintre cele mai comice, animate și așteptate opere din câte s-au scris vreodată, ”Bărbierul din Sevilla”, de Gioacchino Rossini, revine pe scena teatrului liric clujean, în aplauzele publicului mereu dornic de faimoasa capodoperă bufă. Spectacolul îl readuce în lumina reflectoarelor pe Figaro, bărbierul spaniol plin de umor, curajos și romantic, care conferă farmec poveștii de dragoste dintre neliniștitul Conte Almaviva și frumoasa Rosina.  Creația lui Gioacchino Rossini a înregistrat un succes răsunător chiar de la premiera sa absolută din anul 1816, ținând și în prezent capetele de afiș ale operelor din întreaga lume.

Vom păși în povestea spaniolă alături de artiștii: Bogdan Nistor – Figaro, Iulia Merca – Rosina, Liviu Iftene (invitat) – Contele Almaviva, Cristian Hodrea – Don Bartolo, Simonfi Sandor, Laura Essig – invitată, debut,  George Godja, Corneliu Huțanu și  Emil Rădulescu Chioreanu, acompaniați la pian de Adela Bihari, alături de Orchestra Operei Naționale Române din Cluj-Napoca, coordonată cu precizie de bagheta domnului dirijor Adrian Morar. Regia artistică poartă semnătura lui Emil Strugaru.
Vă așteptăm la un spectacol care vă va îndulci chiar și cea mai răcoroasă seară de octombrie!

Biletele spectacolului sunt puse în vânzare la Agenţia Teatrală şi online, pe www.biletmaster.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *