Pădurea întunecată, bestseller național în SUA și cel mai bun roman de până acum al lui Nicole Krauss – lansare cu Tania Radu, Denisa Comănescu, Cosmin Ciotloș, Andrei Crăciun
13 June 2018
Povestea întâlnirii dintre Mihai Eminescu şi Iosif Vulcan
15 June 2018

Întâlnire cu scriitoarea Cristina Andrei

Editura Nemira și Facultatea de Litere din Brașov organizează marți, 19 iunie, de la 17:00, la sala Gheorghe Crăciun, la o întâlnire cu scriitoarea Cristina Andrei, autoarea cărții Matriarhat, apărută în colecția de literatură română contemporană n`autor.
Povestim împreună despre cele opt povestiri din carte alături de Adrian Lăcătuș și Eli Bădică, coordonatoarea colecției n’autor.

Opt povestiri și opt personaje feminine foarte diferite sunt surprinse în acest volum, fie în zona lor de intimitate – dragoste, căsnicie, familie –, fie în viața lor socială și profesională.

Oricare este povestea lor – o fată din flori ajunsă orfană, o cântăreață al cărei destin este schimbat definitiv de o tentativă de viol la sfârșitul unei nunți, o jurnalistă influentă, a cărei încredere în sine este știrbită de revolta bruscă a soțului –, toate vorbesc, într-un fel sau altul, despre societatea contemporană definită prin relaţia femei–bărbaţi şi a raporturilor de putere sau de supunere (pre)stabilite între ei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *