Don Giovanni – premieră la Opera Maghiară
17 November 2016
Lacul Lebedelor la Opera Națională București
17 November 2016

Începe Festivalul Internaţional „Craiova Muzicală”

Vineri, 18 noiembrie, în sala de concerte a Filarmonicii ”Oltenia” din Craiova vor răsuna primele acorduri ale celei de a 43-a ediții ale Festivalul Internaţional „Craiova Muzicală”. Timp de două săptămâni, publicul meloman este provocat să trăiască experienţa muzicii noi, prin intermediul a douăzeci de invitaţi, nume consacrate ale scenei muzicale internaționale, care vor susține susţine concerte şi recitaluri de muzică simfonică, jazz şi performance. Ediția din acest an a Festivalului „Craiova Muzicală” este dedicată muzicii moderne şi contemporane, de la capodopere ale secolului XX-lea, semnate de Igor Stravinski, Olivier Messiaen, György Ligeti sau Ştefan Niculescu, la lucrări ale ultimilor ani.

Programul festivalului cuprinde un evantai divers şi captivant de manifestări: de la concerte simfonice, muzică de cameră și recitaluri instrumentale, la un simpozion muzicologic pe teme inedite, un concert-performance în piscină, jazz, film mut (“Tabu” de Murnau, 1931) cu muzică live, demonstraţii cu cele mai noi tehnici instrumentale.

Pentru două săptămâni (18 noiembrie – 1 decembrie 1016), oraşul Craiova va focaliza manifestări artistice de mare actualitate, o panoramare a fenomenului muzical contemporan în diferitele sale aspecte, toate unite de bucuria intensă a dăruirii prin muzică.

„Festivalul Craiova Muzicală reprezintă un eveniment artistic cu o îndelungată şi frumoasă tradiţie. Publicul va descoperi o paletă inedită de evenimente care nu se adresează numai cunoscătorilor, ci tuturor iubitorilor de muzică şi de experienţe noi„. (Doina Rotaru, compozitor şi profesor la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *