Șase tineri muzicieni din Grecia, Rusia, Chile, Bulgaria, Japonia și Letonia s-au calificat în Semifinala Secțiunii de Pian a Concursului Enescu 2016
22 September 2016
Arhivă digitală pe site-ul Muzeului de Arta Modernă din New York
22 September 2016

Îmi place/ Nu-mi place… prin artă

Muzeul de Artă Constanța găzduiește, în perioada 23 septembrie — 24 noiembrie 2016, o serie de ateliere de creație artistică încununate de o expoziție, în cadrul proiectului Îmi place/ Nu-mi place… prin artă. Primul atelier de creație va avea loc vineri, 23 septembrie 2016, de la ora 12.00, în cadrul Centrului pentru Educație Interculturală aflat în incinta muzeului. Muzeul de Artă Constanța este partener în acest proiect alături de Asociația Da’DeCe din București — promotorul de proiect—, de Muzeul Național de Artă Contemporană din București și de Muzeul de Artă din Cluj.

Prin proiectul Îmi place/ Nu-mi place… prin artă, cei patru parteneri și-au propus ca pe durata anului 2016 să-i apropie pe copiii de 9 — 12 ani de arta contemporană, prin medierea înțelegerii acesteia și prin procesul de creare a unor lucrări originale de artă. Proiectul constă în mai multe întâlniri între artiști-pedagogi, elevi de clasele III — VI și muzee de artă modernă și contemporană din 3 orașe: București, Cluj-Napoca și Constanța, în vederea creării de către copii a unor lucrări de artă originale și a câte unei expoziții-instalație. Artiștii vor ghida grupul de copii în procesul creator, pornind de la experiențele celor mici și ajungând la transpunerea acestora în lucrări de artă, în diferite tehnici: pictură, grafică, instalații care stimulează simțurile, fotografie etc. Intenția este de a-i introduce pe copii în lumea artei contemporane în calitate de receptori (pentru expozițiile deja deschise în cadrul muzeelor), dar și în calitate de creatori de artă contemporană. Artista care va media întâlnirea cu arta contemporană în Constanța este Ana Bănică.

În București, la Muzeul Național de Artă Contemporană, evenimentele din cadrul proiectului Îmi place/ Nu-mi place… prin artă s-au desfășurat în perioada aprilie — iunie, când au avut loc primele ateliere și prima expoziție. În Constanța atelierele la care vor participa copiii din clasa a III-a B, de la școala Gimnazială nr. 22 ‘I. C. Brătianu’, se vor desfășura în zilele de 23 septembrie, 7 octombrie, 14 octombrie și 21 octombrie, iar vernisajul expoziției, care va cuprinde lucrările realizate de micuții artiști, va avea loc la data de 4 noiembrie.

Evenimentul face parte din proiectul Îmi place/ Nu-mi place… prin artă, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Mai multe detalii despre programul evenimentului, cât și descrierile îndrumătorilor implicați în proiect, găsiți aici: http://www.asociatiadadece.ro/program/imi-placenu-mi-place-prin-arta/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *