Imago Romaniae. Terra Christiana la Muzeul Naţional de Istorie a României
9 August 2018
„Dancer”, de Steven Cantor, va deschide BIDFF 2018 – Spectacolul de dans „IRIS”, în premieră națională
9 August 2018

Hai la Grădina BIS, cu mic, cu mare!

Vacanța de vară este în toi, motiv pentru care în perioada 12 august- 16 septembrie, Grădina BIS, de pe Ștefan cel Mare, nr. 56, își deschide porțile și pentru cei mici, prin intermediul a șase reprezentații pregătite special pentru ei, în cadrul stagiunii de vară BIS Teatru.

Copiii sunt așteptați duminică, 12 august, de la ora 11:00 la Povești africane cu Shama Leah & Dada Love, un spectacol interactiv și educativ, recomandat publicului între 4 și10 ani. Peripețiile unei fetițe ce nu-și ascultă mama și se lasă păcălită de un cimpanzeu rău intenționat sunt relatate în română, engleză și ugandeză, fiind însă perfect inteligibile pentru cei mici. Andrada Grosu, binecunoscută deja publicului din spectacolele BIS, o va avea alături în această călătorie pe Shama Leah, o tânără de origine ugandeză, aflată pentru prima oară pe o scenă în Europa. O nouă reprezentație va avea loc pe data de 9 septembrie 2018, de la ora 11:00.

Al doilea spectacol dedicat copiilor, prezentat în premieră de BIS Teatru, pe 18 august, de la ora 19:00 este Anaz și Dragonul, pe muzică și versuri semnate de Claudiu Fălămaș. Deși adresată în special celor cu vârste între 5 și 12 ani, povestea are conotații profunde, chiar și pentru adulți. Scrisă de Bianca Babeş, specialist în psihodramă, aceasta abordează teme precum tipologia inadaptatului, valoarea prieteniei, gestionarea propriilor emoții, importanța recunoștinței. Relația micuței zâne Anaz cu irascibilul dragon Bu urmează un drum sinuos, la capătul căruia acesta din urmă își găsește echilibrul, se împacă cu sine și cu lumea. Povestea va mai avea două reprezentații: pe 19 august, de la ora 11:00 și pe 16 septembrie, de la ora 11:00.

În data de 15 septembrie, de la ora 17:00, copiii cu vârste între 7 și 12 ani, dar totodată și adulții, sunt așteptați la Gnurpa, un spectacol-experiment, despre nevoia de joc și de visare, cu muzică și narațiune originale, realizat de Ioana Bijou Butu, cunoscută publicului BIS Teatru datorită show-ului Povestea unui pătrat, prezentat cu mare succes anul trecut, în programul Maratonului “25 de ore de teatru non-stop”. Actriţă și mânuitoare de păpuși, sibianca Ioana Bijou Butu are o vastă experiență în realizarea spectacolelor pentru copii, ea absolvind Scuola Teatro Dimitri din Verscio (Elveția), realizând numeroase turnee de spectacole de circ în întrega Europă și fiind de asemenea mânuitoare–animatoare la radioteleviziunea elveţiană din cantonul Ticino.

Biletele pot fi achiziționate online de pe www.kompostor.ro și de la Grădina BIS înainte de fiecare reprezentație. La spectacolele pentru copii prețul unui bilet este de 12 lei, indiferent de vârsta spectatorilor.

Programul complet al stagiunii de vară BIS poate fi consultat pe pagina de facebook BIS Teatru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *