Maratonul de poezie și jazz a împlinit 11 ani la Noaptea Muzeelor
19 May 2019
Scriitoarea Ludmila Ulițkaia, în studioul Radio România Cultural
20 May 2019

Gânduri de pe o planetă nervoasă – o cronică a vieții noastre cotidiene, de la scriitorul Matt Haig

Cum trăim pe o planetă care ne înnebunește? Cum rămânem oameni într-o lume tehnologică? Cum să fim fericiți când anxietatea ne pândește de peste tot?

După ce a suferit de atacuri de panică, anxietate și depresie, despre care a scris în bestsellerul Câteva motive să iubești viața, Matt Haig a meditat asupra impactului pe care lumea exterioară îl are asupra noastră. În volumul Gânduri de pe o planetă nervoasăautorul vorbește sincer și autentic, personal și reflexiv, despre fenomene generale ca inegalitatea socială, rețelele de socializare sau știrile false și până la obiceiurile noastre zilnice, modul în care dormim, în care facem mișcare sau în care disociem între minte și corp.

Lumea în care trăim se joacă cu mințile noastre. Stresul și anxietatea sunt la ordinea zilei. O planetă nervoasă și grăbită creează vieți nervoase și grăbite. Suntem conectați unii la alții mai mult decât oricând, dar ne simțim extrem de singuri și ne facem griji pentru tot, de la politică până la greutatea corporală. Matt Haig povestește într-un fel foarte personal ce îl face pe el să se simtă fericit, uman și împlinit în acest secol neliniștit.

„Matt Haig a scris ceva cu adevărat special – un manual pentru minte. O carte de self-help sensibilă și adevărată, fără aforisme și alegorii vagi. Recomandată oricui șchioapătă puțin, adică nouă, tuturor.“ Adam Kay

„O carte provocatoare, care ne face să ne gândim la cum putem trăi în prezent. Haig scrie o minunată cronică empatică a vieții noastre cotidiene în epoca rețelelor de socializare.“ Observer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *