Întâlnirile JTI 2017 – Japan Foundation prezintă spectacolele companiei NOISM
27 March 2017
Orchestra Română de Tineret la Timişoara, Linz, Salzburg
27 March 2017

Gala Stradivarius – Orchestra Simfonică București

Luni, 10 Aprilie 2017, Orchestra Simfonica Bucuresti vă invită la prima ediție a Gala Stradivarius – Orchestra Simfonică București. Un eveniment ce pune în valoare măiestria celui mai renumit lutier din lume, Antonio Stradivarius, concertul va avea loc la Sala Mare a Teatrul Naţional “I. L. Caragiale” din Bucureşti -Tnb Ro, începând cu ora 19.30.

Alături de dirijorul George Tudorache, Orchestra Simfonica Bucuresti – Bucharest Symphony Orchestra vă invită să luați parte la o seară specială în care veți avea ocazia să ascultați minunata muzică a lui W.A. Mozart. Soliștii invitați vor interpreta pe viori Stradivarius și sunt doi dintre cei mai apreciați interpreți ai scenelor muzicale internaționale: Geneviève Laurenceau – vioara #Stradivarius 1682 și Svetlin Roussev – vioara #Stradivarius 1710 “Camposelice”. Programul mai cuprinde Divertismentul nr. 1, KV136 și Divertismentul nr. 3, KV 138.

Fondată în anul 2007, Orchestra Simfonică București este un ansamblu muzical românesc de prim rang. A fost înființată de trei tineri muzicieni ambitioși și reunește în componența sa cei mai valorosi artisti instrumentiști din România. Din dorința de a oferi iubitorilor de muzică posibilitatea de a intra în contact cu muzica de calitate, Orchestra Simfonica București a dezvoltat concepte muzicale originale si novatoare, transpuse pe scena stagiunii anuale #SalutCULTURA!.

Misiunea Orchestrei Simfonice Bucuresti este promovarea excelenței în muzică și atragerea tinerilor către sălile de concert.

Preturi bilete
Elevii, studenții si pensionarii beneficiază de 20% reducere.

1. 120.00 RON
2. 95.00 RON

Biletele pot fi achizitionate la casieria Teatrul Naţional “I. L. Caragiale” din Bucureşti -Tnb Ro, online pe http://mystage.ro/, http://www.eventim.ro/ și în reteaua magazinelor partenere Eventim.

Geneviève Laurenceau, solist – vioară
Considerată ca unul din cei mai valoroși reprezentanți ai scolii de
vioară franceze, Geneviève Laurenceau își desfășoară o activitate
bogată în calitate de solistă, concertmaestră, directoare de festival
și profesoară.
Geneviève Laurenceau a început studiul viorii la vârsta de 3 ani în orașul său natal, Strasbourg, France și a beneficiat de îndrumarea maeștrilorWolfgang Marschner, Zakhar Bron – Official Site și Jean-Jacques Kantorow.
Geneviève deține premiul 1 și este laureata concursului international dinNovosibirsk, Russia și al concursului Adami în Franța, prilej cu care înregistrează primul său disc, în compania pianistului Jean-frédéric Neuburger.
Geneviève a concertat în calitate de solistă alături de orchestre internaționale sub bagheta unor dirijori de renume precum: Michel Plasson,Walter Weller, Tugan Sokhiev, Thomas Søndergård, Antony Hermus sauChristian Arming, în săli la fel de prestigioase precum: Théâtre du Châtelet,Salle Gaveau, La Halle aux grains – Scène nationale de Blois Touluse,L’arsenal, Metzt, Opéra d’Avignon, Le Metropole de Laussane, Le Palais de Beaux-Arts de Bruxelles, La Tapiola Helsinki, Palacio de la Ópera A Coruña, Spain, Auditorio Manuel de Falla Granada, Spain.
In 2011 Genevieève este aleasă “artista anului “ de către revista muzicală franceză, ResMusica.com.
Din septembrie 2007 este concertmaestru principal al Orchestre Nationale Capitol de Toulouse.
Geneviève Laurenceau are privilegiul de a cânta pe o vioară #Stradivarius din anul 1682.

Svetlin Roussev, solist – vioară
Svetlin Roussev și-a început educația muzicală în orașul natal din Bulgaria. Și-a încheiat studiile cu premiul I summa cum laude – vioară la Conservatoire National Supérieur de Musique et de Danse din Paris. A câștigat premii numeroase la competiții internaționale de prestigiu, precum: Indianapolis, Indiana, Melbourne, Victoria, Australia, Long-Thibaud-Crespin Competition, inclusiv premiul I și două premii speciale la prima ediție a Sendai International Music Competition (SIMC) Japan. Svetlin Roussev a performat ca solist în cele mai importante săli de concert din Europa și Asia, precum: Théâtre des Champs-Elysées și Salle Pleyel France, Palais des Beaux-Arts (Brussels), Seoul Arts Center, Suntory Hall Tokyo,Japan,Большой театр России / Bolshoi Theatre of Russia și Концертный зал им. П.И. Чайковского Moscow, Russia, Konzerthaus Berlin, Philharmonie Luxembourg sub bagheta unor dirijori celebri, precum Leon Fleisher, Yehudi Menuhin, Myung Whun Chung 정명훈 (official), Emmanuel Krivine. Svetlin Roussev este profesor de vioară la CNSMD de Paris, concertmaestru al Orchestre Philharmonique de Radio France și membru fondator al Roussev-Salque-Rozanova Piano Trio. Este director artistic al Sofia Philharmonic Orchestra.
Svetlin Roussev interpretează pe o vioară Stradivarius 1710 “Camposelice”, obținută prin amabilitatea Nippon Music Foundation.

George Tudorache, dirijor
Absolvent al Conservatorului National Superior din Paris (2011), George Tudorache isi desfasoara activitatea de violonist si dirijor in Belgia si Londra, ca prim concertmaestru al Filarmonicii Regale din Liège și al prestigioasei London Symphony Orchestra. Din 2015 își extinde activitatea profesională în domeniul dirijatului prin înființarea Cameratei Namur, o orchestră de tineri muzicieni cu perspective artistice deosebite. Parcursul său artistic punctează printre altele apariții solistice alături de London Symphony Orchestra sub bagheta celebrului Sir John Eliot Gardiner. George Tudorache este invitat în calitate de prim concertmaestru la orchestre internaționale de prestigiu WDR Sinfonieorchester Köln, Deutsches Symphonie-Orchester Berlin, London Philharmonic Orchestra, Orchestre National de Lyon, Capitol de Toulouse, Royal Opera Bruxelles, sub bagheta dirijorilor de renume mondial, precum Valery Gergiev, Zubin Mehta, Vladimir Jurowski, Kiril Petrenko, Gianandrea Noseda, Antonio Pappano, David Afkham. În 2014 inițiază “Eliade Piano Trio” alături de pianista Claudia Bara și violoncelistul Johann Aparicio-Bohórquez, ansamblu cameral ce se bucură de critici deosebite în urma turneelor de concerte internaționale. George Tudorache este laureat al multor competiții internaționale de vioară precum Rodolfo Lipizer (Italia), Flamme (Paris, Franta) sau Regina Elisabeta (Bruxelles, Belgia).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *