“BOYHOOD” by Richard Linklater, scenariu laminat într-un experiment cinematografic remarcabil – de Michaela Platon
29 May 2020
PAN – Copilăria eternă din cartea legendară, într-o feerie cinematografică eclatantă- de Michaela Platon
1 June 2020

Frumos și instructiv

“Animale camuflate, caută și găsește” este o carte recomandată copiilor cu vârsta de peste

5 ani, apărută la Editura Niculescu Kids. Cartea este o preluare reușită a unei lucrări tipografice

care s-a construit în jurul unui text de Sam Hutchinson, cu ilustrații de Sarah Dennis. Traducerea pentru varianta în română este semnată de Armand Roșu și Renata Roșu.

Cartea este evident educativă, dar în același timp creativă și deci, extrem de provocatoare pentru cei mici. Invitația la joc și lectura este una atractivă: “Dragi copii, fiecare pagină a acestei cărți vă oferă informații interesante despre vietățile extraordinare care plutesc, gonesc, se grozăvesc sau scormonesc prin habitatul lor natural.” Cartea este axată pe fauna diversă, fără a exclude flora, într-o relație strânsă cu geografia.

Imaginile care abundă, și care de fapt, constituie nucleul lucrării editoriale -sunt ca o elaborată și surprinzătoare dantelărie: “Ilustrațiile realizate de Sarah Dennis, în stilul hârtiei decupate, recreează șapte regiuni fascinante ale lumii.”

Cartea propune o “vânătoare” de animale, unele mai cunoscute, familiare copilului, altele mai bizare, chiar exotice.

Imaginile, deși explicite nu sunt agresive; se merge pe conturul limpede al animalului pentru mai ușoara descoperire a lui.

Cartea (ca obiect foarte frumos) poate fi un instrument de lucru și de amuzament pentru copilul însoțit de un părinte sau de un bunic.

Realizator Roxana Pasculescu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *