Laboratorul schimbării – cursuri și tururi gratuite pentru migranți
20 July 2019
Baroc şi clasicism la „Vara Magică” sub cupola Ateneului Român – Orchestra Naţională de Tineret din Portugalia – 24 iulie şi Musica ricercata – 25 iulie
22 July 2019

Festivalul Sighișoara Medievală 2019, ediția a XXVI-a

?“MISTERUL MEDIEVAL” este tema celei de-a XXVI-a ediții a Festivalului Sighişoara Medievală

?Având tema ”MISTERUL MEDIEVAL”, cea de-a XXVI-a ediție își propune să aducă Festivalul Sighişoara Medievală la valoarea pe care o merită, și anume a celui mai vechi festival medieval din România care să se bucure de autenticitatea perioadei declarate prin spectacole, muzică și imagine, devenind astfel o poartă de călătorie în timp care să pună în valoare Cetatea Sighișoarei.
Importanţa acestei manifestări constă în puntea de comunicare realizată prin intermediul artei, cu ajutorul genurilor specifice Epocii Medievale. Astfel, pe parcursul celor trei zile, participanții se vor putea bucura de muzică și dansuri medievale, ordine militare de reconstituire medievală și grupuri de jonglerii medievale, spectacol de reconstituire medievală cu cai, teatru medieval și teatru interactiv pentru copii, ateliere de artă și manufactură medievală, jonglerii cu steaguri, tabăra cavalerilor, curtea comedianților, conferințe, expoziții și video-mapping.
Noutatea din acest an este transpunerea scenică a unui mister medieval din patrimoniul universal în cadrul unui spectacol itinerant derulat în mai multe episoade.
Sperăm ca, în perioada 26-28 iulie 2019, participanții la cea de-a XXVI-a ediție a Festivalului Sighișoara Medievală să regăsească bucuria serbărilor medievale din tablourile lui Bruegel dar și din primele ediții sau a celei anterioare.
– Festivalul “Sighisoara Medievala” 2019
– 26-28 Iulie 2019

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *