Spectacolul ”London – A New Story”, în grădina TVR
7 September 2017
Festivalul Ambasadelor ONE World 2017
8 September 2017

Festivalul Internaţional ‘George Enescu’ – Concertele zilei de 8 septembrie

Astăzi se deschide la Sala Radio seria ‘Muzica Secolului XXI’, printr-un concert susținut de  ”The Mercury Quartet”, grup condus de violonistul Vlad Maistorovici, câștigător al Concursului Enescu în anul 2003. În program, lucrări de Ades, MacMillan, Dediu, Diana Rotaru și alții. Concertul poate fi ascultat în direct la Radio România Muzical începând  cu ora 13.00

Tot în direct, la Radio România Muzical și Radio România Cultural veți putea asculta concertul susținut de la ora 16.30 de ansamblul  L’Arpeggiata, condus de Christina Pluhar. Evenimentul desfășurat la Ateneu îi va avea ca soliști pe contratenorul Philippe Jaroussky, soprana Celine Scheen și clarinetistul Gianluigi Trovesi. Artiștii aduc în fața publicului creații de Handel.

De la ora 19.30, la Sala Palatului, puteți asculta din nou Orchestra Simfonică din Pittsburgh, condusă de Manfred Honeck. Solistă va fi, de această dată, violonista Anne Sophie Mutter, care va interpreta Concertul în la minor de Dvorak. Programul va fi completat de Uvertura de concert „Pe teme în caracter popular românesc“ de George Enescu și Simfonia nr. 1 “Titanul”  de Mahler.

Ziua de concerte se va încheia târziu în noapte, la Ateneu, cu opera ‘Cosi fan tutte’ de Mozart. O prezintă ansamblul ”Les Musiciens du Louvre”, condus de dirijorul Mark Minkowski. Concertul poate fi ascultat în direct la Radio România  Muzical și Radio România Cultural de la ora 22.30.

În Piața Festivalului va concerta Orchestra Filarmonicii din Sibiu, condusă de Cristian Lupeș. În program, opusuri de Rogalski, Mozart și George Enescu. Ora de începere: 20.00

Dintre concertele din țară, la Oradea  ajunge proiectul ‘Oedipe pe înțelesul tuturor’, inițiat de baritonul Ștefan Ignat. Evenimentul desfășurat la Filarmonica orădeană va începe la ora 19.00

La Iași va avea loc un concert susținut de Orchestra Filarmonicii Moldova, condusă de Adrian Petrescu, cu opusuri de Krauze, Borenstein, Adrian Pop și Lindberg.

La Brașov va avea loc un eveniment susținut de Orchestra Filarmonicii din localitate și grupurile de muzică tradițională Muzsikas și Taraful Bucureștiului. Programul condus de dirijorul Cristian Oroșanu include lucrări de Bartok, Enescu și muzică tradițională.

Cu detalii Diana Joicaliuc:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *