AUDIO Simpozionul Internațional de Sculptură „Drumuri Brâncușiene”
3 September 2017
AUDIO Festivalul “George Enescu” concerte din 3 septembrie: Piața Festivalului și Ateneul Român
4 September 2017

Festivalul Internaţional ‘George Enescu’ – Concertele zilei de 4 septembrie

În 4 septembrie de la ora 17, în seria “Recitaluri și concerte camerale”, la Ateneul Român va concerta ansamblul London Philharmonic Players. Artiștii propun două Octete celebre, semnate de Felix Mendelssohn și George Enescu. Evenimentul va putea fi ascultat în direct la Radio România Muzical și Radio România Cultural.

Tot în transmisiune directă, pe cele două posturi Radio România, puteți asculta de la ora 20, concertul de la Sala Mare a Palatului, susținut de Orchestra Națională a Rusiei, condusă de dirijorul Mihail Pletniov. Își dă concursul Corul Academic Radio, pregătit de Ciprian Țuțu. Solist al serii va fi pianistul Nikolai Lugansky, care va interpreta Concertul nr.3 de Serghei Prokofiev. Seara va fi completată de Poemul ‘Isis’ de George Enescu și de Simfonia a VI-a de de Serghei Prokofiev.

În Piața Festivalului, de la ora 19 și 30 de minute, veți putea asculta tineri muzicieni: ‘4 Strings Quartet’, ‘The Enescu Project’ și Orchestra ‘Symphactory’, dirijată de Bogdan Postolache, iar solistă va fi violonista Simina Croitoru. Ei vor interpreta opusuri de Britten, Boccherini și Vivaldi.

Tot în 4 septembrie, în Aula Palatului Cantacuzino se desfăşoară Simpozionul Internaţional “George Enescu”, între orele 11 şi 13. Printre vorbitori se numără Despina Petecel-Theodoru, Olguța Lupu, Ana Popescu von Bülow, James Savage-Hanford, Maria Hara, Cristina Andrei. Coordonatorul simpozionului este muzicologul Mihai Cosma.

La Muzeul George Enescu din capitală puteți vedea expoziția digitală “Enescu 360”, care permite vizitatorilor vizionarea muzeelor dedicate lui George Enescu din țară, cu ajutorul realității virtuale.

Diana Joicaliuc are mai multe detalii:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *