Astăzi începe ediţia cu numărul 23 a Festivalului Internaţional “George Enescu”
2 September 2017
Craiova Jazz Festival
3 September 2017

Festivalul Internaţional ‘George Enescu’ – Concertele zilei de 3 septembrie

De la ora 11, în seria Recitaluri şi concerte camerale, o puteţi asculta pe pianista Raluca Ştirbăţ, care va cânta la Sala Mică a Palatului. În program lucrări de Alban Berg, Mihail Jora, Maurice Ravel şi George Enescu. Recitalul este transmis în direct la Radio România Muzical.

În cadrul aceleiaşi serii, dar de la ora 16.30, la Ateneul Român, concertează violonistul şi dirijorul Joshua Bell, în compania Academiei St. Martin in the Fields. Pe afiş figurează Uvertura “Egmont” de Beethoven, Concertul nr.1 pentru vioară şi orchestră de Bruch şi Simfonia a V-a, tot din creaţia lui Beethoven.

Orchestra Filarmonicii din Londra susţine al doilea concert la Sala Mare a Palatului, în seria Mari orchestre ale lumii, sub bagheta dirijorală a directorului artistic al festivalului, Vladimir Jurowski. De la ora 19.30, vor fi interpretate Preludiu din opera Tristan şi Isolda de Wagner, Concertul pentru vioară şi orchestră de Alban Berg, solist Christian Tetzlaff şi Simfonia a 11-a “Anul 1905” de Şostakovici. Puteţi urmări concertul în transmisiune directă la Radio România Muzical și Radio România Cultural.

Pe scena Pieţei Festivalului, de la ora 20.00, va fi prezentă Orchestra Naţională Radio, dirijată de Cristian Oroşanu, cu violonistul Roman Patočka, solist. Printre numele compozitorilor din program figurează Enescu, Gershwin, Sarasate şi Haciaturian.

Ziua de 3 septembrie din agenda Festivalului Enescu se va încheia la Ateneul Român, cu un eveniment din seria Concertele de la miezul nopţii. Orchestra Barocă din Veneţia, condusă de Andrea Marcon, propune un program integral Georg Friedrich Handel. Solista serii este mezzosoprana Magdalena Kozena. Concertul începe la ora 22.30.

Tot în 3 septembrie, în Aula Palatului Cantacuzino, se desfăşoară Simpozionul Internaţional “George Enescu”, între orele 11 şi 17.30. Printre vorbitori se numără muzicologii Octavian Lazăr Cosma, Lavinia Coman, Florinela Popa, Constantin Tufan Stan ş.a. Coordonatorul simpozionului este muzicologul Mihai Cosma.

Diana Joicaliuc ne spune mai multe:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *