La început de noiembrie, Clujul cântă blues
18 September 2017
Concertul extraordinar The Armed Man: Misă pentru pace – Premieră Națională
19 September 2017

Festivalul International ‘George Enescu’ – concertele zilei de 19 septembrie

Marţi, 19 septembrie 2017, sunt programate trei concerte în cadrul Festivalului “George Enescu”. De la ora 15,00, în Aula Palatului Cantacuzino va fi prezentat un program de lieduri semnate de muzicieni români. Mezzosoprana Claudia Codreanu şi Diana Vodă – la pian vor interpreta, între altele piese de Liana Alexandra, Petru Stoianov şi Laura Ana Mânzat.

În seria “Recitaluri şi concerte camerale”, la Ateneul Român evoluează, de la ora 17,00, orchestra “Les Siecles” şi Corul Regal conduse de Francois Xavier Roth. Pe afiş: Poema Română op. 1 de George Enescu, Premiere Suite de Claude Debussy, Concertul nr. 3 în si minor pentru vioară şi orchestră de Camille Saint-Saens, solistă Simone Lamsma din Olanda şi, în final, Valsul de Maurice Ravel. Concertul este difuzat live de Radio România Muzical şi Radio România Cultural.

Tot în trasmisiune directă la cele două posturi, Orchestra Naţională a Franţei dirijată de Christoph Eschenbach concertează în seria “Mari orchestre ale lumii”, de la ora 20,00. Protagonistul serii, violoncelistul Truls Mork, va interpreta partitura solistică a Simfoniei concertante de George Enescu. Lucrarea va fi încadrată în program de Uvertura operei “Tannhauser” şi de Simfonia I  de Johannes Brahms. Concertul găzduit de Sala Palatului poate fi ascultat live în format audio-video, în Piața festivalului “George Enescu” din București. Tot în Piaţa Festivalului, de la ora 17,00, au loc concerte susţinute de elevi al liceelor şi şcolilor de muzică din Bucureşti şi de studenţi de la Conservatoare din Bucureşti şi din ţară. Intrarea publicului este liberă.

Dan Vasiliu ne spune mai multe despre agenda de astăzi a festivalului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *