Ascultă vocile de azi – Marian Râlea
18 July 2018
Vlad Zamfirescu ne spune care este „Secretul Fericirii”, de data aceasta în variantă cinematografică
18 July 2018

FESTIVALUL INTERNAȚIONAL DE TEATRU DE STRADĂ BUCUREȘTI B-FIT IN THE STREET! CONTINUĂ ÎN WEEKENDUL 21-22 IULIE CU NOI PRODUCȚII

AL DOILEA WEEKEND DE TEATRU DE STRADĂ

21-22 iulie 2018

19:00 – 23:00

Piața Universității, Centrul Istoric,

Piața George Enescu, Parcul Cișmigiu

21 iulie 2018

Hotel Watercage (Belgia) | Piața George Enescu | 21:15 – 22:00

Grand Nocturnal Aquatic Parade | Parcul Cișmigiu (pe lac) | 22:00 – 23:00

Primăria Capitalei prin ARCUB organizează în perioada 13 iulie – 5 august Festivalul Internațional de Teatru de Stradă București B-FIT in the Street! După un prim weekend de spectacole cu un număr record de participanți, Festivalul Internațional de Teatru de Stradă București B-FIT in the Street! continuă cu noi producții internaționale programate în perioada 21-22 iulie, în puncte centrale din oraș.

Zeci de mii de bucureșteni și turiști au participat în weekendul 13-15 iulie la spectacolele care au marcat deschiderea celei de-a zecea ediții a Festivalului Internațional de Teatru de Stradă București B-FIT in the Street!. Atmosfera festivă a atins un moment de vârf sâmbătă seara, odată cu premiera mondială a spectacolului de acrobație aeriană Sonics in Wish  (Italia) din Piața George Enescu, urmată de prima paradă a festivalului din acest an pe Calea Victoriei și Bulevardul Regina Elisabeta. Parcul Cișmigiu a devenit neîncăpător la unica reprezentație din festival a spectacolului pe apă Water Fools (Franța), de sâmbătă, 14 iulie, iar Piața Universității a fost cel mai vizitat punct al festivalului cu reprezentații zilnice de circ, dansuri de cabaret, muzică live la tobe și mânuit de steaguri.

Din programul celui de-al doilea weekend de festival (21-22 iulie) fac parte spectacole din Franța, Italia, România, Danemarca și Belgia în Piața Universității, Piața George Enescu, Parcul Cișmigiu și Centrul Istoric.

Recunoscuți pentru spectacolele poetice, cu un puternic impact vizual, artiștii belgieni de la Theater Tol prezintă la București singura reprezentație a producției Hotel Watercage. Spectacolul de acrobație aeriană este programat în seara zilei de sâmbătă, 21 iulie, în Piața George Enescu.

Ultimul spectacol pe apă din programul acestei ediții B-FIT in the Street! poate fi văzut doar în al doilea weekend de festival. După succesul producției franceze Water Fools din weekendul trecut, compania Ilotopie a pregătit pentru 21 iulie,pe lacul din Parcul Cișmigiu, un carnaval pe apă cu scene suprarealiste, intitulat Grand Nocturnal Aquatic Parade.

Una din premierele B-FIT in the Street!, instalația-planetariudin Piața Universității poate fi vizitată doar în weekendul 21-22 iulie. Discovery Planetario (Italia) este un dom științific care oferă călătorii virtuale în spațiu, în interiorul corpului uman, dar prezintă și istoria aviației, experimentele lui Galileo și fenomene celeste.

Spectacolele din cel de-al doilea weekend de festival încep în fiecare zi de la ora 19 și se termină sâmbătă, 21 iulie, la ora 23:00, și duminică, 22 iulie, la ora 21:00. Din programul acestui weekend B-FIT in the Street! fac parte și atelierele pentru copii zilnice din Parcul Cișmigiu, la Podul de Nuc, spectacolul Caged Foam (Franța) în Centrul istoric și instalația interactivă Collective Strings (Danemarca) în Piața Universității.

Festivalul Internațional de Teatru de Stradă București B-FIT in the Street! continuă cu spectacole programate în weekendurile 28-29 iulie și 4-5 august. Programul complet se regăsește www.fitsb.ro .

Parteneri media: RRC, RFI, București FM

Cu spijinul Aqua Carpatica

 

FESTIVALUL INTERNAȚIONAL DE TEATRU DE STRADĂ BUCUREȘTI B-FIT IN THE STREET!

PROGRAM WEEKEND 2: 21,22 IULIE

 

Sâmbătă, 21 iulie

19:00 – 20:30 -> Piața Roma, Strada Lipscani, StradaLipscaniStrada Eugen Carada: CAGED FOAM spectacol vizual, Franța

19:00 – 20:00 -> Piața Universității: DISCOVERYPLANETARIO planetariu, Italia

19:00 – 21:00 -> Parcul CișmigiuPodul de Nuc: CLOVNERIE & COMMEDIA DELL’ARTE – atelier de clovnerie pentru copii, România

20:00 – 20:55 -> Piața Universității: COLLECTIVE STRINGS – instalație interactivă, Danemarca

21:15 – 22:00 -> Piața George Enescu: HOTEL WATERCAGE acrobație aeriană, Belgia | o singură reprezentație

22:00 – 23:00 -> Parcul Cișmigiu – Lac: GRAND NOCTURNAL AQUATIC PARADE – spectacol pe apă, Franța | o singură reprezentație

22 iulie

19:00 – 20:30 -> Piața Roma, Strada Lipscani, StradaLipscaniStrada Eugen Carada: CAGED FOAM spectacol vizual, Franța

19:00 – 19:55 -> Piața Universității: COLLECTIVE STRINGS – instalație interactivă, Danemarca

19:00 – 20:00 -> Piața Universității: DISCOVERY PLANETARIO planetariu, Italia  

19:00 – 21:00 -> Parcul CișmigiuPodul de Nuc: HODORONKTRONK’S WORLD – atelier creație pentrucopii, România

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *