Teatrul Masca sărbătoreşte Centenarul Marii Uniri în cadrul primului turneu britanic al companiei
13 July 2018
Teatrul Masca sărbătoreşte Centenarul Marii Uniri în cadrul primului turneu britanic al companiei
14 July 2018

Festivalul B-FIT in the Street, în Piaţa Universităţii; dansatoare de cabaret şi toboşari din Spania – deschizătorii evenimentului

Zeci de bucureşteni au participat vineri, în Piaţa Universităţii, la deschiderea celei de-a zecea ediţii a Festivalului Internaţional de Teatru de Stradă B-FIT in the Street.

Deschiderea oficială a fost făcută de trupa de toboşari “Batucada Timba” şi trupa de dansatoare de cabaret “Aquamarine”, ambele formaţii din Spania.

Primul moment al serii a fost urmat de o mini paradă cu artiştii zilei, din care au făcut parte, alături de deschizătorii evenimentului, şi trupa de toboşari “Orange Drummers”, formaţia de pantomimă “Mirror Family” şi trupa de circ mobil “Celebration Parade”, toate din Slovacia.

La finalul mini paradei artiştii s-au oprit şi au avut câteva momente de interacţiune cu publicul, iar cei prezenţi au profitat de ocazie şi au făcut fotografii cu artiştii, au dat mâna şi s-au salut cu aceştia.

În prima zi a festivalului artiştii au mai oferit reprezentaţii în Piaţeta Odeon, în faţa Cercului Militar, în Centrul Istoric – Strada Lipscani, şi în Piaţa Revoluţiei, unde publicul a putut vedea trupa “In Between Worlds”, din Portugalia, cu un spectacol cu păpuşi gigant.

Programul primului weekend de festival începe la ora 19,00, în fiecare zi, cu spectacole mobile în Piaţa Universităţii, Piaţeta Odeon, Cercul Militar, Teatrul Naţional şi străzile Smârdan, Lipscani şi Piaţa Sfântul Anton din Centrul istoric. Reprezentaţiile de stradă durează până la ora 23,00, cu excepţie în seara zilei de sâmbătă, când programul este extins cu spectacole nocturne şi o paradă în centrul oraşului.

Festivalul Internaţional de Teatru de Stradă Bucureşti B-FIT in the Street! continuă cu spectacole programate în weekendurile 21 – 22 iulie, 28 – 29 iulie şi 4 – 5 august.

Timp de patru weekend-uri, bucureştenii vor avea posibilitatea să vadă peste 40 de spectacole, în peste 100 de reprezentaţii, oferite de peste 400 de artişti din Danemarca, Slovacia, Spania, Franţa, Italia, Portugalia şi România.

Rezervat zilei de 14 iulie, punctul culminant al primului weekend de festival începe de la ora 21,15, în Piaţa George Enescu, cu premiera mondială a spectacolului de acrobaţie aeriană “Sonics in Wish” din Italia. După spectacol, artiştii prezenţi la Bucureşti pentru primul weekend B-FIT in the Street! pornesc din Piaţa George Enescu într-o paradă pe Calea Victoriei, bd. Regina Elisabeta şi se opresc în Parcul Cişmigiu, unde, de la ora 22,35, începe spectacolul pe apă “Water Fools” din Franţa. Una dintre premierele ediţiei din 2018 a Festivalului Internaţional de Teatru de Stradă Bucureşti B-FIT in the Street! – “Water Fools” – transformă lacul Parcului Cişmigiu în scena unui spectacol poetic.

Unul dintre spaţiile ediţiei aniversare B-FIT in the Street! – Parcul Cişmigiu – găzduieşte în fiecare weekend de festival ateliere şi spectacole educative pentru copii. În weekendul 13 – 15 iulie, publicul cel mai tânăr al festivalului este aşteptat la Podul de Nuc din Cişmigiu pentru un atelier de percuţie şi un atelier de pantomimă şi actorie pentru cei mici.

O altă premieră a ediţiei din 2018 – Piaţa Universităţii găzduieşte, timp de două săptămâni, “Collective Strings” din Danemarca, prima instalaţie interactivă prezentată în cadrul festivalului de teatru de stradă de la Bucureşti. Până pe 29 iulie, instalaţia din Piaţa Universităţii va prinde forme tot mai variate, va fi într-o continuă schimbare, în funcţie de felul în care bucureştenii şi turiştii prezenţi la festival aleg să interacţioneze cu aceasta.

Programul ediţiei aniversare include producţii româneşti, instalaţii interactive, ateliere pentru copii, spectacole nocturne, parade şi spectacole itinerante.

AGERPRES

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *