Despre prietenie. Despre așteptări și onestitate. Despre schimbări și destin. SINGULARITY după Cornel Mihai Ungureanu, în regia Marianei Cămărășan
21 March 2017
Cristian Mungiu, președintele juriului pentru scurtmetraje de la Cannes
21 March 2017

Festival de filme românești in 5 orașe din Spania

Zilele Filmului Românesc, întâlnirea anuală a publicului spaniol cu cele mai noi și apreciate producții de film românesc, debutează la Barcelona în data de 22 martie. Ajuns la cea de-a șaptea ediție la Madrid, festivalul va fi itinerat anul acesta în alte cinci orașe spaniole: Barcelona, în perioada 22 martie-20 aprilie, Valencia în aprilie, Cordoba și Granada, în mai, și Murcia, în iunie.

Festivalul include alte 6 lungmentraje, printre care și două adaptări ale nuvelei Moara cu noroc de Ioan Slavici: cel mai nou lungmetraj al regizorului Marian Crișan, Orizont, și clasica ecranizare a lui Victor Iliu, La “Moara cu norocˮ, film candidat la premiul Palme d’Or la ediția din 1957 a Festivalului de la Cannes.

În domeniul cinematografiei, misiunea Institutului Cultural Român de la Madrid este aceea de a construi legături durabile între industria romanească și cea din Spania. În acest sens, ICR Madrid organizează în data de 23 martie un masterclass cu regizorul Bogdan Mirică la principala scoală de film din Catalonia, Școala Internatională de Film din Barcelona.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *