Opera Comică pentu Copii anunță câștigătorii concursului aniversar și îi așteaptă pe cei mici la două premiere și la Festivalul „Hänsel și Gretel”
17 April 2018
Gradina de primavara a Gradinii cu Artisti se deschide la Merlock!
17 April 2018

Expoziție – eveniment. „Adânc, în inima grădinii”

Wagner Arte vă invită  marți, 24 aprilie, ora 18.30 la vernisajul expoziției „Adânc, în inima grădinii”, semnată de pictorul Vadim Crețu. În deschidere, va vorbi maestrul Ștefan Câlția.

Tema colecției o reprezintă păsările iar mesajul ei este bucuria și misterul vieții. Colecția cuprinde piese din porțelan și bijuterii din porțelan pictate manual de Vadim Crețu și a fost realizată în colaborare cu Ana Wagner și atelierul Wagner Arte Frumoase și Povești. Pe lângă piesele prezentate la vernisaj, va apărea, ulterior, o colecție realizată în tehnica print și în serie limitată.

Expoziția se înscrie în seria de colaborări ale atelierului Wagner Arte cu artiști plastici consacrați. Ideea de la care a plecat inițiativa Anei și Irinei Wagner, co-proprietarele Wagner Arte, a fost de a îmbogăți arta porțelanului cu lucrări realizate în premieră pe acest material fin de nume binecunoscute ale picturii și graficii din România. 

Lansarea expoziției se va face la sediul “Qreator by IQOS” ( Bulevardul Aviatorilor 8A ).

 Despre Vadim Crețu                                                                                                                              

Vadim Creţu, artist plastic, este absolvent al Academiei de Artă în anul 1996, secţia Pictură, la clasa maestrului  Ştefan Câlţia, care avea să îi devină mentor şi, cu timpul, cel mai bun prieten.

Spirit universal dar şi un tradiţionalist în adevăratul sens al cuvântului, pictorul Vadim Creţu nu poate fi înregimentat în nici un şablon stilistic. Este mai degrabă un pictor solitar, conştient de propria sa valoare, dar incapabil să se identifice cu tiparele impuse de societatea contemporană. Reinventându-se în permanenţă, pictorul caută în realitatea înconjurătoare acele subiecte care, stimulându-i imaginaţia, îl determină să găsească esenţa lucrurilor dincolo de banalitatea formelor acestora. Forme pe care le recompune într-o nouă sintaxă determinată atât de legile vizualităţii cât şi de raportarea afectivă şi intelectuală a artistului la subiectul ales. Vadim Creţu consideră că în orice lucru stă ascuns un mister iar menirea operei de artă este de a revela privitorului o parte din acest mister.

Daca anul trecut ne-a surprins cu o expoziție personală cu titlul ”Hortus Conclusus (Grădini ascunse)” găzduită de Galeriile Carol din Bucureşti, de data aceasta artistul aprofundează explorarea aceleiaşi tematici  în lucrări realizate într-o tehnică diferită pe care o abordează pentru prima oară  pictura pe porțelan.

Subiectul lucrărilor din expoziţia ”Adânc, în inima grădinii” este pasărea, o temă de care Vadim Creţu s-a apropiat pornind de la preocuparea sa tematică anterioară, grădina. Artistul a ales să reprezinte pe fiecare obiect de porţelan al seriei o pasăre diferită, izolând fiecare subiect de context, tratându-l ca pe un studiu individual. Caracterul static şi esenţializat al acestor lucrări este într-o antiteză spectaculoasă cu cromatica vibrantă. Astfel, aparent tăcute, aparent ţintuite pe lutul smălţuit al vaselor de ceai, păsările lui Vadim Creţu par, totuşi, să se afle în aşteptarea unor cântece şi zboruri viitoare, acum latente undeva adânc, în inima grădinii.

 Despre Ana Wagner și Wagner Arte Frumoase și Povești

Absolventă a Academiei de Arte Frumoase din București, Ana Wagner este unul dintre artițtii plastici care au marcat, in ultimii ani, arta porțelanulului pictat din România.

Ana Wagner este fondator și coproprietar, alături de sora ei, Irina Wagner, al atelierului și galeriei “Wagner arte frumoase și povești”.

 Ana Wagner este designerul creațiilor Wagner Arte pe care le execută alături de o echipă de artiști-colaboratori ai atelierului .

 Ana iubește fantezia si rigoarea deopotrivă și asta se vede in produsele atelierului pe care îl conduce. Creația, crede Ana, nu înseamnă haos, nici boemă, ci presupune disciplină, ordine și profesionalism. Dupa cum rigoarea fără fantezie și fără sclipirea talentului este mediocritate pură, platitudine.

 Marca ”Wagner Arte Frumoase si Povești” s-a impus pe scena manufacturilor românești prin poveștile așternute pe porțelanuri cu tehnici clasice de pictură manuală. Îmbinarea dintre rigoarea tehnicii handmade – mereu rafinată – și fantezia subiectelor este caracteristica mărcii Wagner.

Anei ii place modestia manufacturierului sigur pe meseria lui și se bucură când aude că ”Wagner arte frumoase si povești” este o mică victorie a frumosului într-o lume bântuita prea mult de prost gust si de urât.

Expoziția va putea fi vizitată în perioada 25 aprilie-24 mai în showroomul Wagner Arte din Cotroceni.

Program de vizitare Wagner Arte: luni-vineri, 10.00 – 18.00, sâmbăta 10.00-14.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *