Regele Mihai I al României, un destin în slujba Țării. Expoziție 25 octombrie 2016 – 31 ianuarie 2017
24 October 2016
Un Brâncuși necunoscut se dezvăluie la Londra
25 October 2016

Expoziție de imagini inedite din copilăria Regelui Mihai, vernisată la Castelul Pelișor din Sinaia

O expoziție de imagini inedite din copilăria Regelui Mihai a fost vernisată, luni, la Castelul Pelișor din stațiunea prahoveană Sinaia, evenimentul având loc în cadrul manifestărilor dedicate aniversării a 95 de ani de viață ai regelui.

Expoziția de fotografie “Regele Mihai — o copilărie fericită” cuprinde imagini din perioada copilăriei suveranului care provin din trei colecții importante, respectiv colecția de familie a cunoscutului fotoreporter interbelic Iosif Berman, arhiva Casei Regale și Biblioteca Academiei Române.

Un număr de 40 de panouri fotografice sunt expuse în Holul de Onoare al Castelului Pelișor, iar vizitatorii vor putea vedea instantanee care îl prezintă pe Regele Mihai plimbându-se cu trotineta, călărind în munți sau înotând în mare, trăgând cu pușca ori jucând șah, dar și participând la ceremonii oficiale alături de membri ai Casei Regale.

“Ne-am gândit ca expoziția să pună accent mai mult pe prima perioadă a copilăriei, mai exact pe primul deceniu de viață al Majestății Sale Regele Mihai I. Avem imagini cu Majestatea Sa încă din primele săptămâni de viață, ne bucurăm de Regele Mihai când joacă prima partidă de șah, probabil, înotând în mare, plimbându-se cu tricicleta, cu bicicleta. O să vedeți în foarte multe imagini că este înconjurat de prietenii săi foarte buni, animalele, în foarte multe imagini îl vom regăsi alături de animalele preferate, de câini, îl avem în imagini la ceremonii oficiale, alături de membrii familiei regale, sunt imagini și mergând cu mașina, trăgând cu pușca sau plantând un copăcel. Multe dintre ele sunt inedite”, a declarat curatorul expoziției, Beatrice Todireanu.

Expoziția va fi deschisă pentru vizitare până la data de 27 noiembrie.

AGERPRES

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *