Școala Zero Waste – să ne păstrăm doar tradițiile bune
22 October 2020
Ioan Matei Agapi, un artist care se regăsea în cei pe care îi fotografia
22 October 2020

Expoziția Regală de la Palatul Elisabeta poate fi vizitată

Palatul Elisabeta îşi deschide din nou porţile, până pe 15 noiembrie, informează Familia Regală a României. Sezonul de toamnă al Expoziției Regale este dedicat Regelui Mihai I și cuprinde ziua de naștere a suveranului (25 octombrie) și ziua sa onomastică (8 noiembrie).

Vizitatorii vor primi un pliant cu fotografii și texte care descriu pe larg expoziția permanentă și sunt bineveniți în perioada 22 octombrie – 15 noiembrie 2020, în fiecare săptămână de joi până duminică. Orarul zilnic: ora 10.00 – 13.00 și ora 14.00 -17.00.

Accesul este permis în Salonul Mihai I, Galeria de Artă Contemporană, Salonul Carol I şi Elisabeta, Salonul Alb, Biroul Majestăţii Sale, Sala Regilor, Holul de Marmură şi Sufrageria Mare. De asemenea, se pot vizita Platforma cu Lei şi grădina Palatului, acolo unde are loc în fiecare an Garden Party şi unde se află “Memorialul Copacilor”, care cuprinde arbori plantaţi de personalităţile regale şi şefii de stat care au vizitat palatul, din anul 2001 până în prezent.

Sunt expuse uniformele militare ale Regelui Mihai I, colecţia de costume populare ale Reginei Elena, decoraţii şi ordine regale, Colecţia Regală de Artă Contemporană, portretele regilor şi reginelor României din toate generaţiile, precum şi masa din Sufrageria Mare, pregătită pentru dineurile oficiale.

Vizitatorii nu au nevoie de rezervare prealabilă. Ei se pot prezenta direct la poarta de intrare. șoseaua Kiseleff nr. 28 – prin Intrarea Românești de lângă Muzeul Satului. Accesul se va face pe baza biletelor de intrare. Biletele pot fi plătite cu card bancar. Tarifele biletelor sunt: pentru copii, studenți și pensionari 20 RON; pentru adulți 40 RON. Se pot organiza vizite pentru grupuri speciale, scriind un mesaj la relatii.cu.publicul@palatulelisabeta.ro. Tarifele suplimentare pentru ghid în limba engleză sau franceză: 160 RON/grup, iarf pentru fotografieri profesionale: 1000 RON/oră / Tarif pentru filmare profesională: 2500 RON/oră.

Expoziția are un caracter permanent și este deschisă în ianuarie-februarie, iulie-septembrie și octombrie-noiembrie ale fiecărui an. Ea este un proiect al Asociației Casa Majestății Sale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *