Începe Bucharest Jazz Festival: nume de Grammy, concerte în aer liber și întâlniri cu artiști la clubul festivalului
29 June 2017
Artele noi întâlnesc tradițiile vechi, la ICon Arts 2017
29 June 2017

Expoziția „Crucea – element de amprentare a spațiului locuit” la Muzeul Nicolae Minovici

Vă invităm sâmbătă, 8 iulie 2017, ora 17:00, în sala de conferințe a Muzeului Nicolae Minovici, str. Doctor Nicolae Minovici nr. 1, București, care va găzdui vernisajul expoziției „Crucea – element de amprentare a spațiului locuit”, un proiect al Asociației Centro în parteneriat cu Facultatea de Urbanism a UAUIM și Asociația 37, finanțat de Uniunea Arhitecților din România.
Expoziția va fi deschisă timp de șapte săptămâni, între 8 iulie și 27 august 2017, de miercuri până duminică, în intervalul orar 10:00 – 18:00, și își așteaptă vizitatorii într-un cadru plăcut și răcoros: sala de conferințe a Muzeului Nicolae Minovici se află în parcul muzeului, spațiu în care vă puteți petrece o după-amiază relaxantă, citind sau odihnindu-vă la umbra copacilor, pe șezlongurile instalate de gazda evenimentului.
Proiectul Asociației Centro produce documentaţia unor elemente de peisaj cultural local  crucile  prin materialul rezultat din studiul de teren a trei zone geografice cu specificităţi diferite, prin cercetarea integrată a acestora de diferiţi experţi în domenii conexe: etnologie, urbanism, istoria artei, conservare-restaurare.
 Imaginile expuse reprezintă o parte din fotografiile rezultate în urma celor trei campanii de teren, realizate în perioada mai – august 2016, în localități din județele Prahova, Buzău, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea și Gorj. Fotografiile pun în valoare detaliile artistice ale monumetelor și legătura intrinsecă dintre semnificația crucii și spațiul înconjurător. Imaginile document și textul care le însoțește reflectă aspecte legate de materialul de construcție, dimensiunile și orientarea crucilor, gradul de deteriorare al materialului și al inscripției.
Intrarea este liberă.
Echipa de proiect: Monica Bercovici-Ratoiu (coordonator), Laura Toader, Mihaela Hărmănescu, Cătălin Alexa, Luiza Zamora, Lucian Ratoiu, Cosmin Iancu, Andreea Simion
Organizator: Asociaţia Centro, în colaborare cu Asociația 37 și Facultatea de Urbanism a UAUIM
Finanțator: Uniunea Arhitecților din România
Parteneri: Muzeul Municipiului București, Muzeul Nicolae Minovici

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *