1 din 4 școli din mediul rural și peste 57 000 de elevi implicați în activități de reutilizare creativă – Cine sunt câștigătorii proiectului “Let’s Be ECO!”
14 March 2017
Adrian Despot despre nominalizarea la premiul Radio România Cultural
14 March 2017

Expoziția artistului plastic Eleonora Romanescu – „Timpuri”

Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău în colaborare cu Filarmonica Națională „Serghei Lunchievici” din Chișinău, Centrul cultural ARTELIT și Galeria Europe’s Art din Belgia organizează o expoziție specială de pictură, a artistului plastic Eleonora Romanescu.

 Manifestarea se înscrie în planul de activități pregătit de ICR Chișinău în 2017 pentru a promova producția culturală românescă din Republica Moldova.

Eleonora Romanescu s-a născut la 26 aprilie 1926 în satul Leușeni, județul Orhei. În 1949 a absolvit Scoala de Arte Plastice „I. Repin”, devenind apoi profesoară de desen la Școala Pedagogică din Orhei. Din 1957 a activat activat ca restaurator la Muzeul de Arta din Chisinau. În 1958 a devenit membru al Uniunii Artiştilor Plastici din Moldova. Eleonora Romanescu a expus în marile galerii de artă ale lumii și a fost distinsă cu premii la expoziţii de pictură din R. Moldova şi România.

Eleonora Romanescu este un nume de referință  în mediul artistic basarabean. În tablourile sale fidelitatea față de tradițiile și valorile artei clasice, față de temele consacrate se îmbină armonios cu tehnicile moderne ale picturii și compoziției, creând un stil propriu, inconfundabil.

Partener media: TVR Moldova, Radio Chișinău

Expoziția este deschisă publicului în perioada 20.03.2017-19.04.2017

Evenimentul va avea loc la Filarmonica Națională „Serghei Lunchievici” din Chișinău

20  martie 2017

ora 15.30

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *