InterActiv: Comunicarea părinți – copii
15 November 2017
Anticomunismul fostului ”Oraş Stalin”!
16 November 2017

Experienţe excepţionale prezentate pe scena TEDxBucharest

Cel mai mare eveniment anual organizat de TEDxBucharest aduce pe scenă, pe 22 noiembrie, profesioniști din educație, antreprenoriat, activism, design şi tehnologie. Discursurile lor se vor desfășura sub formatul consacrat TED şi vor fi reunite sub tema UNCOMMON SENSE.

Miercuri, 22 noiembrie, TEDxBucharest aduce pe scena Sălii Polivalente din Bucureşti, 14 momente excepționale din partea unor profesionişti recunoscuţi pe plan internaţional şi local în domenii precum educaţia, antreprenoriatul, activismul, designul şi tehnologia. La eveniment sunt așteptați peste 1.300 de participanți, devenind astfel una dintre cele mai mari conferințe de acest tip din regiune.

Cele mai noi nume confirmate pentru prezența pe scena TEDxBucharest sunt:

Amy Kaherl este un antreprenor social din Statele Unite. Detroit Soup, proiectul pe care Amy l-a inițiat în 2010, a reușit să schimbe percepția oamenilor despre cum își pot finanța ideile pentru a le pune apoi în aplicare. Inițiativa simplă a lui Amy a avut un impact uriaș – în peste 151 de cine cu supă, s-au strâns peste 140.000 de dolari, care au pus pe picioare peste 100 de proiecte de educație, artă, antreprenoriat social, tehnologie și agricultură urbană. Toate au schimbat în bine orașul Detroit.

Violeta Dascălu, profesoară şi directoare de şcoală care redefineşte unghiul din care trebuie privită performanța în educație. Predă geografia de peste 28 de ani şi din anul 2008 este directoarea școlii Ferdinand I din București. Este invitată pe scena TEDxBucharest pentru a vorbi despre felul în care a reușit să introducă noi programe în activitatea elevilor, să crească profilul școlii şi să integreze copii din categorii defavorizate şi să scadă rata de abandon școlar în rândul acestora.

Bill Carney, consultant de marketing determinat să demonstreze legătura între succesul în afaceri şi creativitate. E cunoscut ca un trainer foarte charismatic şi motivațional şi aduce cu el o experiență de business vastă în companii mari din industria auto.

Alexandra Furnea, jurnalist în industria muzicii underground, supraviețuitoare a incendiului din clubul Colectiv, a găsit o nouă motivație pentru a persevera în proiecte sociale şi în cariera de jurnalism. Alexandra vine pe scena TEDxBucharest pentru a împărtăși o perspectivă rară şi emoționantă şi felul în care o experiență tragică poate fi o motivare în plus pentru a persevera şi a îţi urma idealurile şi visele.

Ronni Abergel este fondatorul proiectului Human Library prin care își propune să combată violenţa provocată de prejudecăți prin întâlniri între diferite grupuri sociale. În librăria fondată de Ronni, poți „împrumuta” persoane reale cu care să discuți despre felul în care vezi lumea, să stabileşti o conexiune reală în care să abordezi și să tratezi felul în care interacționăm cu alți oameni şi despre cum tratăm prejudecățile legate de diferite grupuri.

Ştefan Tănase, expert în securitate cibernetică, se luptă contra celor mai mari amenințări informatice la nivel mondial. Este un profesionist determinat să păstreze internetul liber dar în acelaşi timp sigur pentru utilizatori şi să prevină un val nou de infracțiuni, cu care încă nu suntem familiarizați.

Izzy Kalman, este un psiholog care de peste 40 de ani a dezvoltat o metodă eficientă și distractivă pentru a ajuta oamenii să rezolve probleme interpersonale care se aplică inclusiv fenomenului de bullying.

Cei șapte vorbitori anunțați azi se vor alătura primilor trei confirmați care vor ține discursuri sub tema UNCOMMON SENSE: Marco Poletto, arhitect şi designer care propune o perspectivă nouă asupra utilizării deşeurilor în orașele biosustenabile ale viitorului, Dinu Guțu, antropolog și observator al fenomenului ultras din România, Bryony Cole este fondatoarea companiei The Future of Sex, explorează impactul tehnologiei asupra relațiilor intime.

Mai multe detalii despre eveniment şi despre cei care vor fi prezenți pe scenă se găsesc pe www.tedxbucharest.ro  Pe 22 noiembrie, la Sala Polivalentă din București, fanii discursurilor marca TED vor lua parte la cel mai mare eveniment TEDxBucharest din cei 9 ani în care se organizează acesta. 1.300 de participanți sunt așteptați la ediţia din acest an. Organizatorii își propun să fie promotorii uneia dintre cele mai mari întâlniri de acest gen din estul Europei și să poziționeze astfel Bucureștiul ca unul dintre cele mai importante orașe din regiune în ceea ce privește evenimentele inspiraționale și oportunitățile de networking de foarte bună calitate.

Începând cu 2014, biletele la toate evenimentele principale organizate de TEDxBucharest au fost epuizate. Pe scenă au urcat designeri care au lucrat pentru cele mai titrate companii din lume, sportivi, antreprenori, inovatori în diferite domenii și lideri în domeniul educației. Succesul conferințelor TEDxBucharest este recunoscut și la nivel internațional, menționând momentele speciale precum cel al lui Cosmin Cioca, cu peste 1.600.000 vizualizări pe YouTube, Toto Eremia a.k.a. Deliric 1, cu peste 190.000 de vizualizări pe YouTube, al  Karinei Hollekim, cu peste 150.000 vizualizări și cel al Oanei Pellea, care a avut unul dintre cele mai emoționante și mai apreciate speech-uri dintre toate edițiile TEDxBucharest organizate până în prezent.

Cele mai noi știri despre eveniment, mai multe detalii și bilete sunt disponibile pe http://www.tedxbucharest.ro/

Evenimentul TEDxBucharest din acest an este susținut de

NN România în calitate de partener principal.

Telekom – partener conectivitate.

Automobile Bavaria – partener mobilitate.

Alți parteneri ai evenimentului Johnie Walker, Kronenbourg Blanc, Nespresso, Smoorahug

Parteneri media: Cariere, Agerpres, MediaTrust, Radio Guerilla, Radio România Cultural, Zarbi, RomaniaPozitiva, IAA.

Parteneri logistici: Five’s International, QZine, Mobila Dalin, LaStrada, Event Heroes, FotografulTAU, DigitalCube, The Bucharest’s, OVEIT.

 

#UNCOMMONSENSE #TEDxBucharest https://www.facebook.com/TEDxBucharest.community

Pentru mai multe detalii:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *