Ascultă Radio România Cultural Live

Evenimentele săptămânii la Teatrelli

20 Mai 2019, 13:41

  1. Mon Cabaret Noir - 20 mai 2019, ora 19.00

„Mon Cabaret Noir” este un demers unic, complex și emoționant. Pornește de la povestea Anitei Berber – dansatoare, coregrafă, actriță și fotomodel de mare succes din anii 1920, epoca de aur a cabaretului. Deloc cunoscută la noi, a fost o personalitate avangardistă, rebelă și excentrică cu un destin demn de un scenariu de film. Atunci când a început să pună în scenă Mon Cabaret Noir, regizorul și coregraful Răzvan Mazilu s-a inspirat din poveștile și locurile pe care le-a descoperit vizitând Berlinul pentru documentare.Răzvan Mazilu are un rol mut în spectacol, exprimat doar prin dans și expresie. Alături de el, pe scenă sunt actrițele Ilona Brezoianu, Anca Florescu, Alina Petrică și Ana Bianca Popescu. Spectacolul durează o oră și 20 de minute și invită publicul să pătrundă în lumea cabaretului berlinez, unde nimic nu este prea bizar și totul este permis pentru experimentare. Spectacolul estenerecomandat persoanelor sub 16 ani.

„Am încercat să ridicăm o ștacheta în această idee a spectacolului total.Este foarte bine documentat și, nu în ultimul rând, îmi place să cred, temele și ideile din spectacol ating niște corzi neștiute sau uitate din sensbilibiltatea spectatorilor”, a declarat Răzvan Mazilu.

„Mon Cabaret Noir” a fost selectat anul acesta și în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, unde se va juca în data de 17 iunie, de la ora 16.00, la Teatrul Gong.

Concept, regie, coregrafie, costume: Răzvan Mazilu; Cu: Ilona Brezoianu, Anca Florescu, Alina Petrică, Ana Bianca Popescu, Răzvan Mazilu; Decor: Romana Țopescu și Dragoș Trăistaru; Sound design: Mihai Dobre și Gabriel Baruta; Asistent regie-coregrafie: Silvia Călin; Light design: Alin Popa; Pregătire muzicală: Ana Cebotari.

Spot:https://vimeo.com/321947843

  1. Festivalul Aici-Acolo @ Teatrelli – Expo, Film, Jazz - 23 mai 2019, începând cu ora 17.30 (atasat si afiș)

Cu prilejul Zilei Românilor de Pretutindeni, sărbătorită în ultima duminică a lunii mai, are loc cea de-a II-a ediţie a Festivalului „Aici-Acolo”, organizat de Uniunea Artiştilor Plastici (UAP), sub Înaltul Patronaj al Preşedintelui României.

Cu această ocazie, Teatrelli și Galeria creart vor găzdui în data de 23 mai 2019 o serie de întâlniri cu importanți artiști români din diferite zone culturale.

de la ora 17.30 – o întâlnire cu Magdalena Pelmuș (artist) și Eugen Rădescu (curator) și o discuție pe marginea expoziției „În timp de vorbim...”, deschisă la Galeria creart

de la ora 18.00 – proiecția filmului „A fost sau n-a fost?”, în regia lui Corneliu Porumboiu, care se află anul acesta, cu lungmetrajul „La Gomera”, în cursa pentru marele trofeu al Festivalului de Film de la Cannes.

de la ora 20.00 – concert de jazz al trupei Groove Garden & Sorin Zlat:

Sorin Zlat - keys & band leader, Robert Patai – voce, Răzvan Trifan- saxofon, Alex Man – chitară, Răzvan Cojanu – bas, Laurentiu Ștefan – baterie

”Groove Garden” este un proiect de jazz-funk, inițiat de binecunoscutul pianist Sorin Zlat, ce reunește muzicieni experimentați, cunoscuți pe scena jazz-ului românesc și internațional. Stilurile pe care le abordează sunt: Gospel, Funk, R&B, Soul, Fusion etc,. repertoriul fiind format din piese reorchestrate de artiști celebri precum: Gregory Porter, Earth Wind And Fire, Stevie Wonder, Lalah Hathaway, dar și compoziții proprii. Trupa s-a bucurat de participări în importante festivaluri precum: Campina Jazz Festival, Danube Jazz Festival, Ploiesti Jazz Festival, Sibiu Jazz Festival, Târgu Mureș Jazz Festival, precum și de concerte în Belgia, Olanda, Franța, Anglia, Turcia, etc.

Intrarea la toate evenimentele este liberă, în limita locurilor disponibile.

Primăria Capitalei, prin creart, este partener al evenimentului.

  1. Oxygen - 24 mai 2019, ora 19.30

„Oxygen”, piesa controversatului Ivan Vîrîpaev, copilul teribil al noii dramaturgii ruse, considerat ca estetică între Quentin Tarantino și Andrei Tarkovski, a avut premiera la Teatrelli în noiembrie 2018.

Spectacolul îmbină diferite forme ale artei: teatru, dans, muzică live și proiecții video, reunind artiști tineri, dintre care unii deja bine cunoscuți pe scena culturală bucureșteană, precum actrița și regizoarea Antoaneta Cojocaru și fashion designerul Laura Hîncu.

Cei doi eroi din Oxygen sunt prinși în relații nefericite, sufocante. Amândoi sunt în căutarea iubirii eliberatoare, care ar putea să le aducă oxigenul necesar supraviețuirii.

Vino și tu să-i descoperi, să simți iubirea aceea mistuitoare, pentru care ești gata să faci și să suporți orice. Iubirea pasională pe care o urmezi, chiar dacă nu ești sigur că mergi în direcția bună.

Oxygen este un spectacol care m-a încântat atât de tare, încât am zis că am să îmi duc prietenii o dată și încă o dată ca să profit de ocazie să îl revăd. E mai mult decât spectacol, e mai mult decît teatru. E chiar o stare de grație. E și dans, și spectacol, și muzică.” - Irina Margareta Nistor

Cu: Antoaneta Cojocaru și Daniel Pascariu; Costume: Laura Hîncu; Scenografie: Ileana Zirra; Proiecții video: Sineira Studio (Dorel Mihăilă); Traducere: Mașa Dinescu; Light design: Ștefan Vasilescu; Fotografie afiș: Vlad Eftenie; Asistent regie: Oana Rainer; Un spectacol de: Antoaneta Cojocaru și Daniel Pascariu.

Bilete online: https://www.bilete.ro/oxygen/

Spot: https://vimeo.com/307287931

  1. Contesa - 25 mai 2019, ora 19.00

Spectacolul, generat de textul lui Aldo Nicolaj „Fluturi, fluturi..." - piesă scrisă pentru actrița Paola Borboni (1900-1995) la împlinirea a 50 de ani de activitate artistică, prilejuiește întâlnirea, într-un moment de grație, cu o mare actriță: Adela Mărculescu, la vârsta de 80 de ani. Emoția și comicul, surpriza, dar și o tensiune dramatică, care ajunge la cele mai înalte cote, sunt atributele unui spectacol dedicat unei mari actrițe și unei adevărate contese a teatrului românesc - Adela Mărculescu.

Dan Tudor (actor și regizor consacrat) și Miriam Rizea (tănără, dar deja cunoscută actriță) întregesc în mod fericit distribuția spectacolului, iar prezența în echipa de producție a Corinei Grămoșteanu (scenograf) și a lui Vlaicu Golcea (compozitor) certifică faptul că la Teatrelli se pregătește un spectacol memorabil.

Cu: Adela Mărculescu, Dan Tudor și Miriam Rizea; Regia și Adaptarea: Dan Tudor; Scenografia: Corina Grămoșteanu; Muzica originală: Vlaicu Golcea; Traducerea: Angela Ioan

Bilete online: https://www.bilete.ro/contesa/

  1. Petros Klampanis [GR] - Workshop de contrabas - 26 mai 2019, ora 12.00 (atasat si afisul)

Petros Klampanis - unul dintre cei mai interesanți muzicieni ai generației sale (așa cum l-a denumit All About Jazz) – ne invită să explorăm propriul potențial muzical în cadrul unui workshop de contrabas, susținut la Teatrelli.

Cum îți găsești vocea ca artist, cum simți ritmul și performezi alături de o trupă de jazz? Klampanis va încerca să răspundă la toate aceste întrebări duminică, 26 mai 2019, de la ora 12.00.

Iar după un sneak peek în ceea ce înseamnă universul unui muzician de jazz, seara, de la ora 20.00, vă invităm să-l ascultați live pe Petros Klampanis, pe scena festivalului Green Hours JAZZ Fest – 11, alături de Kristjan Randalu [EE] – pian și Bodek Janke [PL] – percuție (mai multe detalii despre concert: Petros Klampanis trio at GHJFest 11).


Intrarea la workshop este liberă (în limita locurilor disponibile). Evenimentul se adresează atât muzicienilor, cât și celor pasionați de jazz, care sunt curioși să afle mai multe despre procesul de creație al unui artist. Evenimentul se va desfășura în limba engleză.


Despre Petros Klampanis:

Denumit de Bass Player Magazine un „as al contrabasului”, compozitorul și contrabasistul Petros Klampanis a crescut și s-a format în Grecia, la confluența dintre folclorul mediteranean și cel balcanic.


În prezent artistul trăiește la New York, fiind într-o căutare permanentă de modelități unice de a integra în compozițiile sale elemente din genuri diferite, de la muzică clasică la pop.


Klampanis a colaborat cu artiști de renume mondial, dintre care: Snarky Puppy, Greg Osby, Jaques Morelenbaum, Shai Maestro, Gilad Hekselman, Ari Hoenig și Jean-Michel Pilc.


Pe lângă aparițiile sale pe numeroare scene din SUA, inclusiv celebrele Carnegie Hall, Lincoln Center și Blue Note Jazz Club din New York, Klampanis a concertat în cadrul unor festivaluri de renume precum: Jazzahead! din Bremen, XJAZZ Festival din Berlin, Harlem Arts Festival, Megaron Mousikis Athinon, Megaron Mousikis Salonic, Onassis Cultural Centre NY sau Stavros Niarchos Foundation Cultural Centre.


Albumul său Chroma, lansat de Motema Music, a fost distins cu premiul pentru Cel mai bun album live 2017 de către Independent Music Awards. Din 2011 a înregistrat 3 albume ca band leader, bucurându-se de numeroase aprecieri atât ca instrumentist, cât și în calitate de compozitor.

www.petrosklampanis.com

TÂRG DE FLORII, 26 – 28 aprilie 2024, între orele 10:00 și 18:00, la Muzeul Național al Țăranului Român
Muzică-Dans-Arte 25 Aprilie 2024, 11:04

TÂRG DE FLORII, 26 – 28 aprilie 2024, între orele 10:00 și 18:00, la Muzeul Național al Țăranului Român

Duminica cea de pe urmă din Păresimi sau din Postul Mare este cunoscută sub numele de Florii, Duminica Floriilor sau Duminica...

TÂRG DE FLORII, 26 – 28 aprilie 2024, între orele 10:00 și 18:00, la Muzeul Național al Țăranului Român
România Atractivă este primul program de turism cultural care scoate la lumină obiective de patrimoniu mai puțin cunoscute
Muzică-Dans-Arte 25 Aprilie 2024, 10:58

România Atractivă este primul program de turism cultural care scoate la lumină obiective de patrimoniu mai puțin cunoscute

România Atractivă, programul național de susținere a turismului cultural, finanțat prin PNRR, va fi lansat în mai...

România Atractivă este primul program de turism cultural care scoate la lumină obiective de patrimoniu mai puțin cunoscute
MEET THE DREAMERS - Cunoaște Visătorii
Muzică-Dans-Arte 25 Aprilie 2024, 10:49

MEET THE DREAMERS - Cunoaște Visătorii

Fundația Calea Victoriei vă invită  luni,   13 mai, la Sala Luceafărul, de la 19:30 , la un eveniment cu ...

MEET THE DREAMERS - Cunoaște Visătorii
Art Battle revine cu a treia editie, la Palatul Bragadiru, pe 27 aprilie
Muzică-Dans-Arte 25 Aprilie 2024, 07:00

Art Battle revine cu a treia editie, la Palatul Bragadiru, pe 27 aprilie

Cea de-a treia ediție din România a competiției de pictură live Art Battle va avea loc pe 27 aprilie, la Palatul...

Art Battle revine cu a treia editie, la Palatul Bragadiru, pe 27 aprilie
Fundația EIDOS lansează o platformă editorială cu  povești reale de iubire - UNFINISHED LOVE STORIES
Muzică-Dans-Arte 24 Aprilie 2024, 13:52

Fundația EIDOS lansează o platformă editorială cu povești reale de iubire - UNFINISHED LOVE STORIES

23 Aprilie 2024, București  - Fundația EIDOS lansează platforma editorială UNFINISHED LOVE STORIES –...

Fundația EIDOS lansează o platformă editorială cu povești reale de iubire - UNFINISHED LOVE STORIES
Cristian Oroșanu - ,,Doresc foarte mult să cresc nivelul concursului Orchestra's Conductor de la an la an"
Muzică-Dans-Arte 24 Aprilie 2024, 13:47

Cristian Oroșanu - ,,Doresc foarte mult să cresc nivelul concursului Orchestra's Conductor de la an la an"

Concursul internațional Orchestra’s Conductor revine cu a treia ediție, din data de 26 aprilie până în 2...

Cristian Oroșanu - ,,Doresc foarte mult să cresc nivelul concursului Orchestra's Conductor de la an la an"
BUDAPEST GYPSY SYMPHONY ORCHESTRA - 10 iunie 2024, Sala Palatului, ora 19:00
Muzică-Dans-Arte 24 Aprilie 2024, 13:38

BUDAPEST GYPSY SYMPHONY ORCHESTRA - 10 iunie 2024, Sala Palatului, ora 19:00

De aproape 40 de ani,  Orchestra Simfonică Țigănească din Budapesta  păstrează tradițiile și reprezintă o valoare...

BUDAPEST GYPSY SYMPHONY ORCHESTRA - 10 iunie 2024, Sala Palatului, ora 19:00
Expoziția „Universul lui Salvador Dalí” poate fi vizitată până la 12 mai
Muzică-Dans-Arte 23 Aprilie 2024, 14:14

Expoziția „Universul lui Salvador Dalí” poate fi vizitată până la 12 mai

Au mai rămas doar câteva săptămâni în care poate fi vizitată, la ARCUB – Hanul Gabroveni, expoziția...

Expoziția „Universul lui Salvador Dalí” poate fi vizitată până la 12 mai
Ascultă live

Ascultă live

19:00 - 21:00
Teatrul Național Radiofonic
Ascultă live Radio România Cultural
19:05 - 19:30
SMART BOX
Ascultă live Radio România Actualităţi
Acum live
Radio România Muzical
Ascultă live Radio România Muzical
Acum live
Radio România Internaţional 1
Ascultă live Radio România Internaţional 1
Acum live
Radio România Internaţional 2
Ascultă live Radio România Internaţional 2
Acum live
Radio România Internaţional 3
Ascultă live Radio România Internaţional 3
Acum live
Radio România 3net
Ascultă live Radio România 3net
19:00 - 20:00
DEDICAȚII MUZICALE
Ascultă live Radio România Antena Satelor
Acum live
Radio Vacanța Fresh
Ascultă live Radio Vacanța Fresh
Acum live
Radio Vacanța Gold
Ascultă live Radio Vacanța Gold
Acum live
Radio Vacanța Nostalgia
Ascultă live Radio Vacanța Nostalgia
Acum live
Radio România București FM
Ascultă live Radio România București FM
19:03 - 21:00
Pasaj urban - Dialoguri multiculturale
Ascultă live Radio România Braşov FM
Acum live
Radio România Cluj
Ascultă live Radio România Cluj
Acum live
Radio România Constanța FM
Ascultă live Radio România Constanța FM
Acum live
Radio România Constanța AM
Ascultă live Radio România Constanța AM
Acum live
Radio România Oltenia Craiova
Ascultă live Radio România Oltenia Craiova
Acum live
Radio România Iași
Ascultă live Radio România Iași
Acum live
Radio România Reșița
Ascultă live Radio România Reșița
Acum live
Radio România Tg Mureș
Ascultă live Radio România Tg Mureș
Acum live
Radio România Timișoara FM
Ascultă live Radio România Timișoara FM
Acum live
Radio România Timișoara AM
Ascultă live Radio România Timișoara AM
Acum live
Radio România Arad FM
Ascultă live Radio România Arad FM
Acum live
Radio Chişinău
Ascultă live Radio Chişinău
Acum live
Radio România Tg Mureș în limba maghiară
Ascultă live Radio România Tg Mureș în limba maghiară
Acum live
Radio România Cluj în limba maghiară
Ascultă live Radio România Cluj în limba maghiară
Acum live
Radio eTeatru
Ascultă live Radio eTeatru