Muzică hyper-spectrală sau avangarda secolului XX în muzica românescă, alături de Iancu Dumitrescu, Ana-Maria Avram și Hyperion International Ensemble, în premieră la ARCUB
15 March 2017
Primăvara magică revine la Ateneul Român
16 March 2017

Europium, un performance de dans contemporan, pe scena Teatrului Odeon – Spectacolul se va juca cu sala plină

S-au vândut toate biletele pentru spectacolul Europium, ultimul proiect al platformei grecești de dans contemporan RootlessRoot. Evenimentul, organizat de Fundația Culturală Greacă și Centrul Ceh, are loc miercuri, 15 martie, de la ora 19:00, la Sala Majestic a Teatrului Odeon.

Europium este rezultatul unor reflecții pe marginea Europei și a culturii sale. Deși fondatorii companiei RootlessRoot provin din țări diferite, Grecia și Slovacia, originile lor europene, în ciuda contrastelor, rămân comune și se reflectă în demersul artistic exprimat pe scenă. Diversitatea devine astfel un cuvânt-cheie și reflectă situația unei Europe aflate azi în căutatea unei identități. Titlul spectacolului, așa cum mărturisesc artiștii, le-a fost inspirat de EU63 – Europium, „un element chimic fără un rol biologic semnificativ, care este instabil și se descopune cu ușurință. Iar aceste trăsături ale lui sunt”, după părerea lor, „grăitoare pentru situația din Europa zilelor noastre”.

Genial și perfect din punct de vedere estetic, cu excelenți dansatori și performeri care nu se opresc doar la dans, Europium îmbină coregrafia dinamică, simbolismul și imaginea, care cuprind desfășurarea tragicomică a unei lumi ajunse la sfârșit, pentru a renaște apoi, lăsând albul să urmeze negrului.” (Kiki Pap, joinradio.gr)

Evenimentul este recomandat de Festivalul LIKE CNDB 2017, fiind organizat în parteneriat cu Teatrul Odeon, Centrul Național al Dansului și Ambasada Republicii Cehe. Proiectul este inițiat de Centrul Cultural „Onassis” din Atena și de RootlessRoot, în colaborare cu Centrul de Dans JoJo-Oulu. Sponsor general: Alpha Bank. Sponsori: Atlas Corporation, CytoGenomic, Dirent, Orphee Beinoglou-Orbit Romania, RENOMIA SRBA Insurance Broker, TPG. Parteneri media: Agerpres, B-Critic, Happy TV, LiterNet, MKlasica Melos, Observator cultural, RFI România, Radio România Cultural, Scena9.
Mai multe informații despre proiectul Europium pot fi găsite aici:

http://rootlessroot.com/performances/43-europium.

Facebook event aici: https://www.facebook.com/events/280947468992634

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *